Léto s výrobky z Mlékárny Valašské Meziříčí

Léto je dobou plných barev, slunce a letních zážitků. Může však být i obdobím nepříjemných zdravotních komplikací způsobených nedostatečnou hygienou či konzumací nedostatečně upravených pokrmů.  Důležitá je proto také letní strava v jídelníčku každého z nás, která by měla být posílena o výrobky s vyšším obsahem probiotik, které posilují střevní mikroflóru.  Mlékárna Valašské Meziříčí ve svém sortimentu nabízí výrobky vhodné během léta nejen k osvěžení či využití ve studené nebo teplé kuchyni. Dokáží také svým vysokým obsahem kmenů probiotických kultur posílit střevní mikroflóru a přispět tak k lepšímu zažívání.  

„Během léta si dopřáváme všeho, co je nám libo, od zmrzlin po různé drinky. Grilování je téměř každodenním počinem. Avšak i během léta bychom neměli zapomínat na zdravé stravování. Dopřát si ráno bílý jogurt s ovocem nebo na svačinku kysaný nápoj může být nejen zdravotním benefitem, ale i chuťovým zážitkem,“ říká Zdeněk Bukovjan, Sales&Marketing marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Bílé jogurty jsme v letošním roce rozšířili o Bílý jogurt z Valašska BIFI obsahující kmen Bifidobacterium. Řadu kefírových mlék pak o příchuť citron- bezový květ, která je zcela jistě během dne vhodná k osvěžení,“ dodává Zdeněk Bukovjan.

Bílé jogurty

Bílé jogurty z Valašska jsou výborné během léta na snídani s cereáliemi či svěžím ovocem. Mlékárna Valašské Meziříčí vyrábí několik druhů bílých jogurtů. Smetanový jogurt z Valašska s tučností 10% nebo Bílý jogurt z Valašska s nižším obsahem tuku 3%, který je vyroben z kvalitního českého mléka. Výrobek má jemnou chuť a je vhodný jak pro přímou konzumaci, tak i pro studenou a teplou kuchyni. Novinkou je Bílý jogurt z Valašska BIFI. Samostatně může probiotický kmen Bifidobacterium, BB-12® například snížit riziko žaludečních nevolností, zlepšit imunitní odpověď organismu, snížit četnost onemocnění dýchacích cest či podpořit správné fungování střev

Kmen Bifidobacterium, BB-12® má status Všeobecně považovaný za bezpečný (GRAS), který uděluje Úřad pro kontrolu potravin a léčiv v USA. V Evropě byly v roce 2007 Evropským úřadem pro bezpečnost potravin (EFSA) druhu Bifidobacterium animalis udělen status Kvalifikovaná presumpce bezpečnosti (QPS) – status byl udělen na úrovni druhu. Kmen BB-12®společnosti Chr. Hansen je určen pro doplňky stravy, kojeneckou výživu a kysané mléčné výrobky.

Kefírová mléka nízkotučná z Mlékárny Valašské Meziříčí

Mlékárna Valašské Meziříčí patří k předním výrobcům kysaných nápojů. Na Valašsku se vyrábí Kefírová mléka nízkotučná, Acidofilní mléka plnotučná, ale také Valašská Kyška či Kysaná smetana z Valašska, která se právě v tomto období skvěle doplňuje s ovocem ať již s jahodami či malinami. Kefírová a acidofilní mléka obsahují probiotické kultury – Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacteria, Streptococcus Thermophilus. Jsou vhodná pro všechny věkové kategorie. Hodí se ke konzumaci po celý rok nejen k osvěžení, ale také do studené kuchyně. Jejich konzumací si lze udržet zdravý životní styl a štíhlou linii. Velkou výhodou je praktický uzavíratelný uzávěr, který umožňuje zabalit si výrobek i na cesty. Lze jej tak konzumovat během celého dne. Kefírová mléka vyrábí mlékárna v příchutích jahodové, meruňkové, višňové, citron, bezový květ s obsahem tuku 0,8% a přírodní s obsahem tuku 1,1%. Acidofilní mléka pak v příchutích s cereáliemi a vanilkové s cereáliemi a lněnými semínky s obsahem tuku 3%, ale také variantu přírodní s obsahem tuku 3,6%.

Kysané výrobky jsou vesměs mléčné výrobky, u kterých byla část mléčného cukru laktózy přeměněna účinkem speciálních bakterií mléčného kvašení na kyselinu mléčnou a vlivem zvýšené kyselosti přitom došlo k vysráženi bílkovin. Zakysání neboli odborně fermentace mléka je příkladem prodloužení trvanlivosti výrobků biologickou konzervací.

Čtěte dál …

Podzim v Alcronu ve velkém stylu

Trojice známých šéfkuchařů předvede to nejlepší ze svého umění Ikonická pražská restaurace Alcron se snaží svým hostům neustále přinášet nevšední gastronomické zážitky. Kromě skvělých pokrmů, prémiového servisu a stylového prostředí zde vždy můžete čekat něco navíc....

pokračovat ve čtení