Nakládaný hermelín s majoránkou

Ať už na něj máte chuť vy, a nebo jste se jej rozhodli připravit jako dárek – touto klasikou určitě nezklamete. Projekt Zrozeno v EU přináší zajímavý recept na naložený hermelín. Díky naložení do kvalitního oleje hermelín dlouho vydrží a navíc se skvěle rozleží.

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 4 hermelíny
  • 3 stroužky česneku
  • 1 velká cibule
  • Mletá paprika
  • Pepř
  • Mletá majoránka
  • 4 snítky čerstvé majoránky
  • 0,5l kvalitního oleje (řepkový, slunečnicový)
  • Dle preferencí můžete přidat více česneku, cibule, kyselé okurky nebo chilli papričky

Každý ze sýrů rozkrojte v půli a každou spodní polovinu pomažte utřeným česnekem. Poté posypejte červenou paprikou (záleží na vás, zda pálivá či sladká), mletým pepřem, majoránkou a přidejte kolečko cibule. Přiklopte druhou polovinou a umístěte do sklenic. Zasypte další cibulí, přidejte několik snítek čerstvé majoránky a můžete přidat i pálivou papričku (podle chuti). Zalijte kvalitním olejem a sklenici uzavřete.

Pokud necháte sklenice v teple místnosti, hermelín bude hotový přibližně za 3 dny. Pokud jej chcete uchovat déle, uložte jej do lednice, kde se vám doba nakládání zdvojnásobí.

Více informací na: www.zrozeno.eu

Čtěte dál …

Podzim v Alcronu ve velkém stylu

Trojice známých šéfkuchařů předvede to nejlepší ze svého umění Ikonická pražská restaurace Alcron se snaží svým hostům neustále přinášet nevšední gastronomické zážitky. Kromě skvělých pokrmů, prémiového servisu a stylového prostředí zde vždy můžete čekat něco navíc....

pokračovat ve čtení