Projekt Zrozeno v EU přináší recept na zajímavý bramborový salát, jak jej ještě neznáte.
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 500g salátových brambor (typ A)
- 1 salátová okurka
- 3 – 4 snítky kopru
- 70g bílého jogurtu řeckého typu
- 100g zakysané smetany
- 2 – 3 lžíce kvalitního panenského oleje (může být olivový nebo řepkový)
- Sůl
- Pepř
Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Poté je oloupejte a nakrájejte na kostičky nebo „hranolky“, zkrátka jako na klasický salát. Okurku nakrájejte na menší kostičky o velikosti zhruba
1 centimetr a dejte do větší mísy společně s bramborami. Přidejte nadrobno nasekaný kopr.
V jiné mističce si promíchejte zakysanou smetanu, bílý jogurt a kvalitní olivový olej. Olej můžete volit olivový nebo řepkový (zůstávejte však u panenského).
Dobře promíchejte a smíchejte se směsí v míse. Osolte a opepřete dle chuti. Před podáváním nechte vychladit, ideálně i pár hodin odležet.
Chuť kopru se skvěle hodí k rybám, podávat ale můžete například i s kvalitním masem.
Více informací na: www.zrozeno.eu