Pstruh po mlynářsku

Pstruh po mlynářsku s pohankovým rizotem (4 porce)

  • 4 čerství pstruzi
  • 1 citron
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 50 g přepuštěného másla na smažení
  • 100 g másla
  • 1 svazek petrželky

pohankové rizoto:

Postup:

Vykuchané pstruhy řádně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme.

  • Pokapeme je zvenku i uvnitř citronem, jemně osolíme a obalíme v hladké mouce
  • Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a ryby na něm z každé strany asi 5 minut opékáme
  • Po opečení slijeme použitý tuk z pánve a dáme na pánev jednu lžíci čerstvého másla
  • Pstruhy na máslo položíme, obrátíme a přendáme na talíř
  • Na pánev s máslem nasypeme omytou, osušenou a jemně nasekanou petrželku a jen velmi krátce zpěníme
  • Máslo s petrželkou nalijeme na pstruha a poklademe plátky citronu
  • Pohanku nasypeme do vroucí mírně osolené vody a vaříme 10 minut
  • Následně scedíme přebytečnou vodu
  • Cibuli nakrájíme na nudličky a zpěňte na oleji
  • Papriky nakrájejte na kostičky, žampiony na plátky, vše přisypeme k cibuli a krátce opečte
  • Směs trochu osolíme, opepříme a dusíme, dokud maso nezměkne.
  • Přidejte dále prolisovaný česnek a směs smíchejte s pohankou

    Během svého nákupu se při výběru potravin zaměřte na jejich původ v zemích Evropské unie. Ideální je, pokud se veškerá zemědělská produkce může spotřebovat do pár desítek nebo maximálně stovek kilometrů od místa výroby. Jakékoliv převážení na velké vzdálenosti navíc významně ovlivňuje čerstvost všech zemědělských a potravinářských produktů.

Více informací na: www.zrozeno.eu

Čtěte dál …