Ve spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou přinášíme zajímavý recept na jejich zužitkování, kde hrají prim vejce.
Cizrnovo-vajíčková pomazánka (vhodná i pro děti od 1. roku)
- 3 vejce natvrdo
- 150 g předvařené cizrny (množství odpovídá zhruba ½ plechovky)
- 1 ks jarní cibule
- 3 lžíce zakysané smetany
- Hrst sekané pažitky nebo řeřichy
- Sůl a pepř dle chuti
Cibuli a vejce nakrájejte na drobné kostičky, přidejte rozmixovanou cizrnu a tři lžíce zakysané smetany. Řádně promíchejte, ochuťte solí, pepřem a jarními bylinkami (v období velikonoc se skvěle hodí pažitka nebo řeřicha, které se v tomto čase začínají zelenat).
Recept se hodí i pro ty nejmenší. Přizpůsobte množství cibule a koření vašemu dítěti.
Více na: www.zrozeno.eu