Tip na zajímavý vaječný recept

Ve spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou přinášíme zajímavý recept na jejich zužitkování, kde hrají prim vejce.

Cizrnovo-vajíčková pomazánka (vhodná i pro děti od 1. roku)

  • 3 vejce natvrdo
  • 150 g předvařené cizrny (množství odpovídá zhruba ½ plechovky)
  • 1 ks jarní cibule
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • Hrst sekané pažitky nebo řeřichy
  • Sůl a pepř dle chuti

Cibuli a vejce nakrájejte na drobné kostičky, přidejte rozmixovanou cizrnu a tři lžíce zakysané smetany. Řádně promíchejte, ochuťte solí, pepřem a jarními bylinkami (v období velikonoc se skvěle hodí pažitka nebo řeřicha, které se v tomto čase začínají zelenat).

Recept se hodí i pro ty nejmenší. Přizpůsobte množství cibule a koření vašemu dítěti.

Více na: www.zrozeno.eu

Čtěte dál …

Řemeslná pekárna Zrno zrnko uvádí dokonalé koláče, šneky a další sladké kousky – v hlavní roli: extra čerstvé máslo z La Formaggeria Gran Moravia

Kvalitní máslo je nezpochybnitelným králem každé pekárny, ve které to s poctivým řemeslem myslí opravdu vážně. Své o tom vědí v oblíbené pekárně  Zrno zrnko, kde týdně zpracují 150 kilo másla! Stejně jako u všech dalších surovin, také v tomto případě sáhli po tom...

pokračovat ve čtení