Bůček podle šéfkuchaře Filipa Říhy z pražské restaurace Porke

Dlouze tažený a následně grilovaný vepřový bůček

Bůček, co se rozpadá a je dozlatova upečen. Pár základních surovin a správný postup vykouzlí jedinečné jídlo z každého vepřového boku.

Vepřový bůček

Sůl

Cukr

  • Očištěný vepřový bok bez kosti, ale ponechaný v celku osolíme a ocukrujeme. To v poměru 1:1, aby bylo maso celé pokryté.
  • Maso uložíme do nádoby v lednici a zatížíme.
  • Takto zatížené ho necháme 3–4 dny marinovat.
  • Poté maso opláchneme a osušíme do sucha.
  • Následně vložíme bůček do vepřového sádla a pečeme na 140 stupňů cca 3 hodiny do měkka.
  • Maso vyjmeme, slijeme sádlo a nakrájíme bůček na jednotlivé porce. Před dalším zpracováním necháme maso vychladnout.
  • Vychladlé maso opečeme do křupava na pánvi.

Maso servírujeme dle osobních preferencí. Skvěle ho doplní například čerstvé pečivo, hořčice, vejmrda (nastrouhaný křen s jablkem, lžičkou octa a dvěma lžícemi vývaru). Tip šéfkuchaře restaurace Porke je podávat maso na kroupovém rizotu s kořenovou zeleninou a silnou vepřovou omáčkou.

Více informací na: www.zrozeno.eu

Čtěte dál …

Připravte se na letní dobrodružství s novými míchanými drinky v plechovkách od STOCKU – Mojito, Cuba Libre nebo Gin & Tonic

Jste ready na léto? A jste ready na drink? Se začínajícím létem přináší společnost STOCK Plzeň-Božkov další tři nové osvěžující „ready-to-drink“ nápoje v plechovkách, které navazují na úspěšné a oblíbené portfolio RTD drinků. A které příchutě to jsou? Božkov Republica...

pokračovat ve čtení