4 porce / 30 minut přípravy
500g vepřové panenky
2 lžíce olivového oleje
Sůl
Pepř
Sušený estragon
Na omáčku:
3 broskve
1 lžíci cukru
3 lžíce červeného vína
1 lžičku citronové šťávy
20g másla
Čerstvý tymián
Příloha:
Pečené brambory ve slupce
Postup:
- Maso očistíme, potřeme olivovým olejem a z každé strany ho osolíme, opepříme a posypeme kořením
- Předehřejeme si větší pánev, jakmile je rozpálená, vložíme na ní maso. Z každé strany opékáme panenku 3 minuty
- Mezi tím si předehřejeme troubu na 180°C a ve chvíli, kdy máme maso dozlatova osmažené, přendáme jej na plech a dáme dopéct do trouby na cca 8 minut
- V průběhu pečení masa si připravíme broskvovou omáčku
- Broskve spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky
- V pánvi, ve které sme smažili maso, zahřejeme cukr, přidáme broskve a chvilku restujeme. Broskve zalijeme červeným vínem, citronovou šťávou a vaříme zhruba 5 minut, dokud se neodpaří alkohol
- V tuto chvíli vypneme sporák, odstavíme pánev z rozpálené plotýnky a přidáme máslo
- S omáčkou musíme manipulovat, abych se máslo smíchalo s omáčkou. Máslo nám omáčku krásně zahustí
- Maso nakrájíme a servírujeme s omáčkou a pečenými bramborami.
Více informací na: www.zrozeno.eu