Vepřová panenka s broskvovou omáčkou

4 porce / 30 minut přípravy

500g vepřové panenky

2 lžíce olivového oleje

Sůl

Pepř

Sušený estragon

Na omáčku:

3 broskve

1 lžíci cukru

3 lžíce červeného vína

1 lžičku citronové šťávy

20g másla

Čerstvý tymián

Příloha:

Pečené brambory ve slupce

Postup:

  • Maso očistíme, potřeme olivovým olejem a z každé strany ho osolíme, opepříme a posypeme kořením
  • Předehřejeme si větší pánev, jakmile je rozpálená, vložíme na ní maso. Z každé strany opékáme panenku 3 minuty
  • Mezi tím si předehřejeme troubu na 180°C a ve chvíli, kdy máme maso dozlatova osmažené, přendáme jej na plech a dáme dopéct do trouby na cca 8 minut
  • V průběhu pečení masa si připravíme broskvovou omáčku
  • Broskve spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky
  • V pánvi, ve které sme smažili maso, zahřejeme cukr, přidáme broskve a chvilku restujeme. Broskve zalijeme červeným vínem, citronovou šťávou a vaříme zhruba 5 minut, dokud se neodpaří alkohol
  • V tuto chvíli vypneme sporák, odstavíme pánev z rozpálené plotýnky a přidáme máslo
  • S omáčkou musíme manipulovat, abych se máslo smíchalo s omáčkou. Máslo nám omáčku krásně zahustí
  • Maso nakrájíme a servírujeme s omáčkou a pečenými bramborami.

Více informací na: www.zrozeno.eu

Čtěte dál …