Svijany investují do balení TopClip

Místo dosavadní plastové fólie začnou Svijany jako první český pivovar používat pro balení plechovek piva praktický a ekologický papírový šestipack TopClip.
Do potřebného zařízení investují více než deset milionů korun. Výhodou nového balení je mimo jiné to, že z šestipacku lze po vychlazení jednoduše odebírat jednu nebo více plechovek, zatímco ostatní zůstávají nadále zafixovány v papírovém držáku.

Patentovaný obal TopClip vyvinula společnost Smurfit Kappa jako náhradu spojování plechovek do skupinového balení pomocí smršťovací fólie v roce 2019. Moderní obal se zcela obejde bez plastů, je recyklovatelný a pro přírodu absolutně neškodný. Podle údajů výrobce má také o 30 procent menší uhlíkovou stopu než balení do fólie.

Nový obal je jednoduchý a elegantní, ale především daleko praktičtější. Vyloupnout z něj v lednici vychlazenou plechovku je úplná hračka,“ pochvaluje si ředitel Pivovaru Svijany Roman Havlík.

Pivovar má letos v plánu také investice do technologického vybavení na filtraci piva, nového analyzátoru v pivovarské laboratoři včetně dalšího příslušenství a inovovaného inspektoru lahví ve stáčírně. Zásadní investici pak bude představovat zajištění vyšší energetické soběstačnosti pivovaru pomocí solárních panelů na střechách pivovarských budov.

Čtěte dál …

Podzim v Alcronu ve velkém stylu

Trojice známých šéfkuchařů předvede to nejlepší ze svého umění Ikonická pražská restaurace Alcron se snaží svým hostům neustále přinášet nevšední gastronomické zážitky. Kromě skvělých pokrmů, prémiového servisu a stylového prostředí zde vždy můžete čekat něco navíc....

pokračovat ve čtení