Pstruh s dýňovo hráškovým pyré

Dobrá ryba toho mnoho nepotřebuje a pstruh mezi ně bezpochyby patří.

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 3 filety ze pstruha
  • 400g očištěné dýně (ideálně Hokaido)
  • 100g hrášku (může být čerstvý nebo zmražený)
  • 50g másla
  • Muškátový oříšek, sůl, pepř

Pstruha osolíme a opepříme. Rybu není třeba jakkoliv více kořenit, sama o sobě má dokonalou chuť. V pánvi rozpálíme menší množství tuku a rybu na něm osmažíme (jako první stranu osmažíme tu s kůží). Dýni nakrájíme na menší kousky a uvaříme do změknutí. Trvá to přibližně 10 – 15 minut. Jakmile je dýně měkká, přidáme k ní hrášek (čerstvý stačí minutu povařit, zmražený necháme rozmrznout). Následně vodu slijeme.

Do hrnce s dýní a hráškem přidáme změklé máslo a vyšleháme pomocí mixéru na pyré. Ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.

Pstruha podáváme s teplým zeleninovým pyré. Můžeme zakápnout pár kapkami kvalitního olivového oleje.

Více informací na: www.zrozeno.eu

Čtěte dál …

Podzim v Alcronu ve velkém stylu

Trojice známých šéfkuchařů předvede to nejlepší ze svého umění Ikonická pražská restaurace Alcron se snaží svým hostům neustále přinášet nevšední gastronomické zážitky. Kromě skvělých pokrmů, prémiového servisu a stylového prostředí zde vždy můžete čekat něco navíc....

pokračovat ve čtení