Emirates oslavuje Veganuary: zájem cestovatelů o rostlinné pokrmy je na vzestupu nejen během měsíce veganství

Veganské pokrmy jsou na palubách Emirates těmi z nejžádanějších a nejinak je tomu i během letošního ledna. Jako každý rok na tento měsíc připadá Veganuary, celosvětové hnutí na podporu veganské stravy, v jehož průběhu poptávka každoročně stoupá. Během celého minulého roku pak Emirates naservírovala celkem 113 000 veganských pokrmů a rostoucí zájem čeká i letos.

Emirates v rámci svých kulinářských služeb nabízí zákazníkům pokrmy z více než 170 veganských receptů, které vznikly pod vedením týmu oceňovaných kuchařů a odborníků na výživu inspirovaných regionálními chutěmi jednotlivých destinací.

Zákazníci Emirates se mohou těšit na grilované zeleninové placičky se špenátem a rajčatovým concassé, středomořské zeleninové ravioli nebo na zeleninový tajin s kuskusem. Součástí nabídky jsou také veganské dezerty, například pečená rýže s karamelem podávaná s kokosovým krémem nebo ananas ochucený sirupem ze zázvoru a pomela. Zákazníci si mohou vybírat i z veganské snídaňové nabídky, která zahrnuje například kokosovou ovesnou kaši nebo chia puding podávaný s mangem a kompotem z mučenky.

Objednat veganské jídlo lze na všech letech Emirates, a to ve všech letových třídách již 24 hodin před odletem. Na vybraných trasách jsou veganské pokrmy součástí nabídky hlavního menu dostupné jsou i v salóncích Emirates v Dubaji.

V salónku First Class si hosté mohou vychutnat například vietnamské závitky podávané s jemně pikantním octovým dipem nebo zeleninový burger servírovaný s veganskou plackou a rukolovým salátem. Na zákazníky Business Class čeká quinoový salát nebo fazolová polévka. Veganské pokrmy jsou k dispozici také v dalších letištních saloncích společnosti Emirates v Evropě, Africe, USA a Asii.

Zákazníci, kteří nejsou fanoušci veganské kuchyně, si mohou i nadále vybrat ze široké nabídky gurmánských pokrmů společnosti Emirates ve všech letových třídách, palubní menu o několika chodech se každý měsíc obměňuje. Emirates pravidelně připravuje také speciální menu k oslavám regionálních svátků jako jsou například Vánoce, Den díkuvzdání, Oktoberfest, Lunární Nový rok a další. Více informací naleznete zde: https://www.emirates.com/cz/czech/experience/dining/

Čtěte dál …

Podzim v Alcronu ve velkém stylu

Trojice známých šéfkuchařů předvede to nejlepší ze svého umění Ikonická pražská restaurace Alcron se snaží svým hostům neustále přinášet nevšední gastronomické zážitky. Kromě skvělých pokrmů, prémiového servisu a stylového prostředí zde vždy můžete čekat něco navíc....

pokračovat ve čtení