Pstruh s dýňovo hráškovým pyré

Dobrá ryba toho mnoho nepotřebuje a pstruh mezi ně bezpochyby patří.

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 3 filety ze pstruha
  • 400g očištěné dýně (ideálně Hokaido)
  • 100g hrášku (může být čerstvý nebo zmražený)
  • 50g másla
  • Muškátový oříšek, sůl, pepř

Pstruha osolíme a opepříme. Rybu není třeba jakkoliv více kořenit, sama o sobě má dokonalou chuť. V pánvi rozpálíme menší množství tuku a rybu na něm osmažíme (jako první stranu osmažíme tu s kůží). Dýni nakrájíme na menší kousky a uvaříme do změknutí. Trvá to přibližně 10 – 15 minut. Jakmile je dýně měkká, přidáme k ní hrášek (čerstvý stačí minutu povařit, zmražený necháme rozmrznout). Následně vodu slijeme.

Do hrnce s dýní a hráškem přidáme změklé máslo a vyšleháme pomocí mixéru na pyré. Ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.

Pstruha podáváme s teplým zeleninovým pyré. Můžeme zakápnout pár kapkami kvalitního olivového oleje.

Více informací na: www.zrozeno.eu

Čtěte dál …

S.Pellegrino uvádí další ročník mezinárodní prestižní kuchařské soutěže Young Chef Academy. Otevírá tak dveře talentovaným kuchařům do 30 let

Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z České republiky, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S.Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich jedinečnou kreativitu a vizi. Zatím jediným českým úspěšným...

pokračovat ve čtení