Mléčný koktejl s citrónovou šťávou

Mléko a mléčné výrobky jsou bohatým zdrojem vitaminu D

Vitamin D dokáže lidské tělo vytvořit v letních měsících s pomocí slunečního záření. V zimním období je však náš organismus odkázán na jeho příjem většinou pouze z jeho potravinových zdrojů. Vhodným zdrojem vitaminu D jsou mimo jiné mléko a mléčné výrobky. Mléčné výrobky sice nepatří mezi potravinami ke špičce, co se obsahu vitaminu D týče, ale z důvodu nízké konzumace mořských ryb v České republice jsou mléčné výrobky považovány za jedinou alternativu. Navíc obsah vitaminu D v mléčných výrobcích je možné několikanásobně zvýšit fortifikací. K obohacování vitaminem D se hodí konzumní mléko, jogurty, mléčné a tvarohové dezerty, mražené krémy a sýry. Lepší stabilita se dosáhne aplikací emulgované formy vitaminu D.

Tip na zajímavý koktejl z mléka a mléčných výrobků:

Koktejl s citrónovou šťávou

Ingredience:

  • 1 citron
  • 1 limeta
  • 0,3 l mléka
  • 100 g bílého jogurtu
  • 1 vanilinový cukr

Postup:

  • Opláchneme limetu a citron a vymačkáme z nich šťávu.
  • Rozmixujeme je společně s mlékem, jogurtem a cukrem.
  • Podáváme ve skleničkách.

Tip: Pokud použijeme pouze smetanový jogurt, přidáme lžíci moučkového cukru a necháme zmrazit, získáme výbornou citrónovou zmrzlinu.

Více na: www.zrozeno.eu

Čtěte dál …

Podzim v Alcronu ve velkém stylu

Trojice známých šéfkuchařů předvede to nejlepší ze svého umění Ikonická pražská restaurace Alcron se snaží svým hostům neustále přinášet nevšední gastronomické zážitky. Kromě skvělých pokrmů, prémiového servisu a stylového prostředí zde vždy můžete čekat něco navíc....

pokračovat ve čtení