Moule a la Mariniere – Slávky po námořnicku

Pojďte zkusit  belgický oblíbení pokrm. Na čtyři porce si připravte:

  • 2 kg slávek
  • 1 dcl bílého vína
  • 1x červená cibule
  • 4 stroužky česneku
  • Svazek plocholisté petržele
  • Rozmarýn
  • Tymián
  • Sůl, pepř
  • Lžíce másla

Postup:

  • Do velkého hrnce nalejeme olej a česnek nasekaný nadrobno
  • Zpěníme na oleji, přidáme červenou cibuli, čerstvý rozmarýn a tymián
  • Restujeme a přidáme bílé víno
  • Vhodíme slávky a přiklopíme pokličkou
  • Dusíme maximálně 5 min, než se slávky otevřou – ty, které se neotevřou, vyhodíme
  • Přidáme větší množství nahrubo nasekané petrželky, zamícháme a můžeme podávat

Čerstvou slávku poznáme podle toho, že je zavřená a čistá, měly by být také cítit po slané vodě.

Více informací na: www.zrozeno.eu

Čtěte dál …

Podzim v Alcronu ve velkém stylu

Trojice známých šéfkuchařů předvede to nejlepší ze svého umění Ikonická pražská restaurace Alcron se snaží svým hostům neustále přinášet nevšední gastronomické zážitky. Kromě skvělých pokrmů, prémiového servisu a stylového prostředí zde vždy můžete čekat něco navíc....

pokračovat ve čtení