Melounová inspirace: 4 svěží a lehké recepty, které si opravdu vychutnáte

Máte chuť na něco lehkého a osvěžujícího? Nebo čekáte hosty? Žádný problém, máme pro vás skvělý tip! Připravte si některý z těchto čtyř skvělých receptů. Tajemstvím jejich neodolatelné chuti je bezpeckový meloun Bouquet, který dodá každému pokrmu tu pravou letní atmosféru.

Tento sladký a vitamíny nabitý meloun je tak všestranný, že může s grácií nahradit jakýkoliv dezert.

Připravte si salát s kuřecím masem, melounem a mozzarellou, rukolu se sušenou šunkou a melounem, mini cheesecaky s melounem a neodolatelné smoothie. Každý z receptů je hotový během chvilky a troufne si na něj i kuchař-začátečník.

Salát s kuřecím masem a mozzarellou je skvělá volba, pokud si chcete připravit originální jídlo a hledáte zajímavou inspiraci, která uspokojí i náročné chuťové buňky.Na čtyři porce budete potřebovat:

300 g červeného vodního melounu Bouquet

200 g mixu listového salátu

200 g mini mozzarelly

½ čerstvého fenyklu

olivový olej

citronovou šťávu

300 g kuřecích prsních řízků

1 lžičku grilovacího koření
sůl, pepř

Meloun nakrájejte na kostky, fenykl na tenké plátky a maso na malé kousky. Maso osolte, opepřete a poprašte grilovacím kořením. Poté ho na oleji opečte dozlatova. Do velké mísy dejte salát, přidejte fenykl, sůl, pepř a poté vše zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou. Salát opatrně promíchejte a rozdělte do misek nebo talířů. Přidejte kousky melounu, mozzarellu a opečené kousky masa. Hotový salát podávejte s nakrájenou opečenou bagetou. 

Už se vidíte na dovolené? Připravte si jídlo, které vás přenese ke Středozemnímu moři, ať už jste kdekoliv. Rukola se sušenou šunkou a melounem ve vás probudí vzpomínky na horké večery a šumění vln. Na 4 porce si připravte:

1 vodní meloun Bouquet

200 g rukoly

150 g sušené šunky

50 ml olivového oleje

1 lžičku dijonské hořčice

1 lžíci citronové šťávy

1 cibuli
sůl, pepř

Meloun nakrájejte na kostky a cibuli na kolečka. Do mísy dejte rukolu a přidejte cibuli s melounem. V misce promíchejte olej, hořčici, citronovou šťávu, trochu soli a pepře. Zálivku nalejte do mísy se salátem a opatrně promíchejte. Salát rozdělte na talíři a přidejte plátky šunky. Podávejte s opečeným toustem.

Vypadají opravdu neodolatelně a chutnají ještě lépe. Mini cheesecaky s melounem potěší ke kávě nebo jako zlatý hřeb hostiny. Jejich příprava i s pečením zabere zhruba 50 minut. Na 4 mini cheesecaky budete potřebovat následující suroviny:

Na korpusy:

300 g kakaových sušenek

100 g másla

1 bílek

Na krém:

500 g mascarpone

250 g měkkého tvarohu

200 g moučkového cukru 

1 balení plátkové želatiny

3 lžíce citronové šťávy

Na dohotovení:

500 g žlutého vodního melounu Bouquet

1 čirou dortovou želatinu

semínka z ½ vanilkového lusku

1 lžíci moučkového cukru

Sušenky rozmixujte a poté je smíchejte s bílkem a máslem. Dobře propracujte a hotovou směs napěchujte do formiček vyložených pečicím papírem. Vložte je do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 10 až 12 minut. Tvaroh prošlehejte s mascarpone a medem. Krém pak dejte do rendlíku. Plátky želatiny namočte na 10 minut do vody. Poté je z vody vyjměte, vložte je do krému v rendlíku a zahřívejte. Míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Krém poté rozdělte do formiček s předpečenými korpusy. Meloun rozmixujte a promíchejte s moučkovým cukrem a vanilkou. Dortovou želatinu v prášku připravte podle návodu. Místo vody do ní použijte rozmixovaný meloun. Připravenou želatinu nalejte na krém. Cheesecaky nechte aspoň 2 hodinky v chladu. Poté je dozdobte melounem podle chuti. 

Tohle melounové smoothie je rychle hotové, nabité vitamíny, a hlavně skvěle chutná. Jeho největší výhoda? Suroviny můžete doplňovat podle toho, jaké ovoce má zrovna sezónu. Nachystejte si:


500 g červeného vodního melounu Bouquet

500 g žlutého vodního melounu Bouquet

300 g čerstvého ananasu

300 g jahod

lístky máty

lístky koriandru

Melouny zbavte slupky a nakrájejte na větší kusy. Do mixéru vložte žlutý meloun, přidejte ananas, pár lístků koriandru a rozmixujte na smoothie. Jahody znavte stopek. Poté dejte do mixéru červený meloun, jahody, lístky máty a důkladně rozmixujte na smoothie. 

Melouny Bouquet dováží do České republiky společnost Anecoop, která je španělským lídrem v exportu čerstvého ovoce a zeleniny. Firma spolupracuje s více než 70 000 farmáři, jejichž produkty vyváží do více než 60 zemí světa. Celý systém je chráněn ochrannou známkou Naturane s přísnými předpisy.

Více informací najdete na www.nejmelouny.cz nebo na Instagramu a Facebooku

Melouny Bouquet jsou k dostání od konce dubna v supermarketech Kaufland, Globus, Albert a ve vybraných maloprodejnách.

Čtěte dál …

Podzim v Alcronu ve velkém stylu

Trojice známých šéfkuchařů předvede to nejlepší ze svého umění Ikonická pražská restaurace Alcron se snaží svým hostům neustále přinášet nevšední gastronomické zážitky. Kromě skvělých pokrmů, prémiového servisu a stylového prostředí zde vždy můžete čekat něco navíc....

pokračovat ve čtení