Sladké okamžiky s kaki Persimon Bouquet. Připravte si jednoduché a rychlé recepty, které potěší rodinu i hosty

Využijte sezónu sladkého a zdravého ovoce kaki a vychutnejte si ho v jednoduchých a rychlých receptech. Kaki Persimon Bouquet je oblíbené díky své plné šťavnaté chuti a snadné úpravě. Nemá totiž pecky a nemusí se loupat. Připravte si známá jídla z netradičního ovoce, na které nepotřebujete mnoho ingrediencí ani času na přípravu.

Kaki, které dozrálo ve slunném Španělsku, dodá sladkou exotickou příchuť jednoduchému smoothie, křehkému koláči, kuřecím kouskům s čatní a tvarohovým pohárům.

Smoothie s kaki

Tohle smoothie má plnou sladkou chuť a spoustu vitamínů. Hotové je během chviličky a potěší vás u snídaně nebo při svačině. Na 4 sklenice potřebujete:

4 kaki Persimon Bouquet

2 manga

400 ml kokosového mléka

½ lžičky mleté skořice

Kaki oloupejte a dejte do mixéru. Přidejte oloupané a na kousky nakrájené mango. Do mixovací nádoby nalejte kokosové mléko, přidejte mletou skořici a důkladně rozmixujte. Hotové smoothie ihned podávejte.

Křehký koláč a kaki

Moučník s kaki rozzáří sváteční tabuli a vykouzlí úsměv na rtech rodině i hostům. Jeho příprava vám zabere zhruba 40 minut – stejně jako jeho pečení. Potřebovat na něj budete kulatou formu a tyto ingredience:

Těsto:

250 g hladké mouky

125 g másla

80 g cukru

1 vejce

1 lžičku nastrouhané citronové kůry

Náplň:

250 g měkkého tvarohu

2 kaki Persimon Bouquet

1 vejce

1 lžíci škrobu

150 g moučkového cukru

Do mísy nasypte mouku spolu s cukrem a citronovou kůrou. Přidejte pokrájené změklé máslo a vejce. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinové folie a dejte do chladu. Kaki oloupejte a poté rozmixujte. Do misky vyklopte tvaroh. Přidejte kaki, vejce, moučkový cukr a škrob. Vše důkladně prošlehejte. Vychladlé těsto vyválejte a přendejte do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Vytvarujte okraje a přebytečné těsto odřízněte nebo zahněte dovnitř. Přidejte náplň, uhlaďte ji a koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 40 minut. Poté můžete koláč dozdobit ovocem podle chuti a kousky čokolády. 

Kuřecí kousky s čatní z kaki

 
Netradiční kaki čatní vykouzlí z nudného oběda skvělou gurmánskou záležitost. Jeho příprava je navíc velmi snadná a rychlá. Na 4 porce si připravte:

600 g kuřecích prsních řízků

2 lžičky koření na kuře

olej
sůl, pepř

Na čatní:

2 kaki Persimon Bouquet

1 šalotku

1 lžíci olivového oleje

100 ml bílého vína

špetku mletého chilli

sůl, pepř

Kaki oloupejte a nakrájejte na kousky. Šalotku nasekejte nadrobno. V rendlíku zahřejte olej a nechte na něm zesklovatět šalotku. Přidejte nakrájené kaki a přilejte víno. Směs vařte asi 20 minut. Když je tekutina zredukovaná, přidejte chilli, špetku soli, pepře a směs promíchejte. Maso nakrájejte na filety a naklepejte. Osolte, opepřete a posypte kořením. Plátky masa opečte na oleji dozlatova. Podávejte s čatní a přílohou podle chuti. 

Tvarohové poháry s kaki

Dobrotu našeho dětství – tvarohový pohár – lze jednoduše vyrobit doma. Zabere to zhruba 40 minut a díky kaki dostane pohár ještě lepší chuť. Na 4 poháry potřebujete:

400 g měkkého tvarohu

200 g tmavé čokolády

1 lžíci másla

4 kaki Persimon Bouquet

150 g mandlových sušenek

Sušenky rozdrťte, kaki oloupejte a nakrájejte na kousky. Část kaki nechte stranou na zdobení. Větší část rozmixujte na pyré. Čokoládu nalámejte do misky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Vmíchejte do ní máslo. Připravte si poháry nebo misky. Rozdělte do nich čokoládu. Poté přidejte prošlehaný tvaroh. Nalejte pyré z kaki a pak přidejte nadrcené sušenky. Nakonec pyré dozdobte kousky kaki. Podávejte vychlazené. 

Plody kaki Persimon Bouquet jsou k dostání od konce října např. v obchodní síti Kaufland, Billa, Globus a v kamenných maloprodejnách. Cena se pohybuje od 13 do 28 Kč za kus. Více informací na www.nejkaki.cz.

Čtěte dál …

Podzim v Alcronu ve velkém stylu

Trojice známých šéfkuchařů předvede to nejlepší ze svého umění Ikonická pražská restaurace Alcron se snaží svým hostům neustále přinášet nevšední gastronomické zážitky. Kromě skvělých pokrmů, prémiového servisu a stylového prostředí zde vždy můžete čekat něco navíc....

pokračovat ve čtení