Láska prochází žaludkem: Kam na Valentýnské menu?

Dobré jídlo k Valentýnu neodmyslitelně patří – vždyť se říká, že láska prochází žaludkem. Výběr správného místa však může být výzvou. Speciální nabídka podniků Together přináší možnost oslavit tento den se vším, co k němu patří – od sladkých dezertů přes originální koktejly až po jedinečné gastronomické zážitky.

Valentýnské koktejly i delikatesy pro dva v Bramborách

Restaurace Brambory na Pankráci láká na jedinečné valentýnské menu, které potěší milovníky dobrého jídla i originálních drinků. Servírují tu například Tiramisu – jen tentokrát v tekuté podobě!  Drink, který si pro hosty v této restauraci připravili, kombinuje jamajský rum, kávový likér a smetanu s cukrem a skořicí. Na ty, co mají raději ovocné chutě, čeká Ostružinový bourbon sour, který kombinuje bourbon, likér Chambord a citron. Kromě drinků si mohou hosté užít i sdílené menu – filírovaná kachní prsa s omáčkou z portského vína a flambovanou Alasku se sorbetem z mučenky a manga.

Klasika v novém kabátě ve Vinohradském Parlamentu

Ve Vinohradském Parlamentu vsadili na netradiční pojetí oblíbených chutí. Pečená slaná kremrole s uzeným pstruhem překvapí svou jemnou strukturou, zatímco telecí hřbet s mandlovou kroketou osloví milovníky dokonale připraveného masa. Závěr patří sladké tečce – malinovému srdci pro dva, které spojuje bílou čokoládu s čerstvými malinami.

Luxusní valentýnské menu v Bruxxu

Milovníky mořských plodů potěší valentýnské menu v restauraci Bruxx, kde se podávají grilované krevety s humrovou omáčkou. Ti, kteří dávají přednost šťavnatým steakům, si mohou vychutnat grilovaný argentinský rib eye steak se zauzenými bramborami. Sladká tečka patří jedinečné kombinaci – malinovému srdci s nugátovou tartaletkou a jedlým zlatem.

Sladké pokušení od Cukráře Skály

Co by to bylo za Valentýn bez něčeho sladkého, co zahřeje na srdci i na duši? Cukrář Skála letos připravil dezert pro dva, který si hosté mohou rozdělit podle chuti – podělit se, nebo si každý vybrat ten svůj oblíbený. Na jedné straně stojí nadýchaný Tonka mousse s višňovým džemem ve tvaru donutu, doplněný jemným čokoládovým krémem se skořicí a hořkým čokoládovým krémem s griotkou. Druhou část tvoří křehká kremrole plněná smetanovým krémem s pomerančem a malinami. A pokud by bylo potřeba osladit si den ještě víc, pralinky a mini dezerty v elegantní krabičce jsou skvělou volbou na cestu domů.

Čtěte dál …