Moule a la Mariniere – Slávky po námořnicku

Pojďte zkusit  belgický oblíbení pokrm. Na čtyři porce si připravte:

  • 2 kg slávek
  • 1 dcl bílého vína
  • 1x červená cibule
  • 4 stroužky česneku
  • Svazek plocholisté petržele
  • Rozmarýn
  • Tymián
  • Sůl, pepř
  • Lžíce másla

Postup:

  • Do velkého hrnce nalejeme olej a česnek nasekaný nadrobno
  • Zpěníme na oleji, přidáme červenou cibuli, čerstvý rozmarýn a tymián
  • Restujeme a přidáme bílé víno
  • Vhodíme slávky a přiklopíme pokličkou
  • Dusíme maximálně 5 min, než se slávky otevřou – ty, které se neotevřou, vyhodíme
  • Přidáme větší množství nahrubo nasekané petrželky, zamícháme a můžeme podávat

Čerstvou slávku poznáme podle toho, že je zavřená a čistá, měly by být také cítit po slané vodě.

Více informací na: www.zrozeno.eu

Čtěte dál …