Pojďte zkusit belgický oblíbení pokrm. Na čtyři porce si připravte:
- 2 kg slávek
- 1 dcl bílého vína
- 1x červená cibule
- 4 stroužky česneku
- Svazek plocholisté petržele
- Rozmarýn
- Tymián
- Sůl, pepř
- Lžíce másla
Postup:
- Do velkého hrnce nalejeme olej a česnek nasekaný nadrobno
- Zpěníme na oleji, přidáme červenou cibuli, čerstvý rozmarýn a tymián
- Restujeme a přidáme bílé víno
- Vhodíme slávky a přiklopíme pokličkou
- Dusíme maximálně 5 min, než se slávky otevřou – ty, které se neotevřou, vyhodíme
- Přidáme větší množství nahrubo nasekané petrželky, zamícháme a můžeme podávat
Čerstvou slávku poznáme podle toho, že je zavřená a čistá, měly by být také cítit po slané vodě.
Více informací na: www.zrozeno.eu