Oblíbená pražská restaurace Červený Jelen vstupuje do nového roku s novým zimním menu ve zdejším vyhlášeném kulinářském Trezoru. Executive chef Marek Fichtner a head chef František Hrdina jej spolu se svým týmem vystavěli na pevném základě pečlivě vybraných produktů té nejvyšší kvality, jako jsou sladkovodní i mořské ryby, zvěřina, houby či kořenová zelenina. Delikátní menu je v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru podáváno každý večer od úterý do pátku.
PŘEDKRMY
Marinovaná makrela s Bonito majonézou, bagnet vert a granátovým jablkem | Pečená Foie gras s kumquaty, šalotkou s balsamicem a čokoládovou omáčkou a brioškou |Cibulová tarteletka se sýrem Comté, misem, kedlubnou a hořčičnými semínky |Hovězí tatarák z české farmy s consommé, zauzeným morkem, sušeným žloutkem, houbami na kyselo a máslovou houskou | Korálovec ježatý s majoránkovou omáčkou, Shitake pyré a kroupovou kroketou se sýrem Taleggio
HLAVNÍ CHODY
Pstruh lososovitý s omáčkou z podmáslí, kedlubnou a Duchess bramborami | Dančí hřbet s koláčem Pithivier plněným ragů, čekankou a brusinkami |Celá kachna stařená na seně – prso, stehno, foie gras a srdce s ricottovými noky, červeným zelím a omáčkou Grand Marnier | Sirloin & líčko s plněnou koblihou, topinambury a omáčkou Bordelaise | Celer v popelu s červeným hroznem, tymiánovou pěnou, červeným vínem a makadamovými ořechy
SÝRY A DEZERT
Selekce sýrů z Bio Farmy Krasolesí s rajčatovou marmeládou, semínkovými krekry a ořechy | Cheesecake s jablečným sorbetem, medem a pekanovými ořechy
Zimní menu je k dispozici každý týden od úterý do pátku od 18 do 22 hodin. Vzhledem k omezené kapacitě kulinářského Trezoru je doporučeno včas si rezervovat místa na www.trezorspork.cz.