Jen málokdo se zabývá tím, co cítí tvorové, kteří jsou součástí naší stravy. Autor Per Jensen, švédský profesor etologie, vysvětluje emoční fungování u nejběžnějších druhů hospodářských zvířat – slepic, ovcí, prasat, krav a ryb, aniž by ovšem hodnotil počínání lidí či moralizoval. Tím motivuje k úvahám o tom, zda je dnešní způsob zacházení s hospodářskými zvířaty adekvátní. Píše o rozdílech mezi smyslovým vnímáním u člověka a u zvířat, o zvířecích stresorech, o komunikaci se zvířaty, o tom, co ve zvířatech vzbuzuje příjemné emoce, o široké paletě zvuků, které vydávají, o zvířecí řeči těla, jejich zvířecí identitě i o poměrech ve skupině zvířat. Zamýšlí se také nad odlidštěním našeho vztahu k hospodářským zvířatům či nad problematikou levného masa.
Text je doplněn odkazy na různé odborné studie a informacemi z českého prostředí.
Mami, mám hlad 2. Druhý díl úspěšné kuchařky pro celou rodinu je na světě.
Nakladatelský dům GRADA přichází s druhým dílem úspěšné kuchařky od české autorky Jany Šmíd Winterové, který je plný jednoduchých receptů pro každodenní vaření. Mami, mám hlad 2Snadné recepty pro celou rodinu Období prvních příkrmů je za námi, ale každodenní vaření...