Známá foodblogerka Markéta Pavleje představuje Kitchenette SoMe

Blog Markéty Pavleje o vaření Kitchenette.cz získal nejen pozornost a přízeň čtenářů, ale také mnoho prestižních ocenění v soutěžích Food blog roku a Czech Blog Awards. Respektovaná foodblogerka se nyní rozhodla sdílet své cenné praktické zkušenosti s blogováním a fotografováním. Její nový projekt Kitchenette SoMe pomáhá mimo jiné tvořit obsah pro média a sociální sítě, postupně se tyto aktivity rozšiřují i na podporu restaurací na sociálních sítích.

V rámci Kitchenette SoMe Markéta Pavleje učí podniky a jejich zaměstnance, jak se odprezentovat, jak zaujmout své sledující nebo jak správně a efektivně vyfotit hotové jídlo třeba i telefonem. Zavítá obvykle tedy nejen do marketingového oddělení, ale hlavně do kuchyně, ve které jí to baví nejvíc.

„Už dávno jsem si všimla, že mnoho skvělých podniků neovládá sociální media, tak jak by mohli. A že jejich propagace v těchto vodách často degraduje skvělou práci, kterou odvádějí. Navíc síla sociálních médií je v autenticitě a zajímavém obsahu. A protože profesionální kuchyně je vlastně takový malý stát ve státě plný života, dramat, lidského umu, kreativity, dynamiky, zkrátka skvělá a neoraná půda pro úžasný a dech beroucí obsah, napadlo mě zkusit spojit znalosti práce a zákonitostí na sociálních sítích a života v restauracích. S touto myšlenkou vznikl projekt Kitchenette SoMe. Práci v restauraci obdivuju a ráda bych je touto cestou podpořila a ocenila,“ říká Markéta Pavleje.

O Markétě Pavleje

Markéta Pavleje se po absolvování gymnázia s výtvarným zaměřením prosadila mezi nejlepší české vizážistky a make-up artistky. Do tohoto světa jí přivedla láska k fotografii. Po dvanácti letech v módním byznysu v roce 2012 začala psát vlastní blog o vaření Kitchenette.cz. Díky blogu se vrátila k fotografii a mimo jiné pracuje i jako food fotografka.

Na svém blogu Markéta stále neúnavně tvoří zdravé a inovativní recepty a nápady, jak vaření posunout správným směrem. Jak vrátit základní suroviny do českých kuchyní a jak oprášit staré, ale tak dobré techniky, jako třeba fermentace. Je ženou mnoha talentů, vše sama fotí i postprodukuje. Vlastním nákladem vydala svou první kuchařku Kitchenette – Rok v kuchyni a díky ní otevřela obchod kitchenetteshop.cz, který měl za úkol prodat primárně tuto knihu, ale záhy se začal zaplňovat dalšími výjimečnými nutnostmi do kuchyně. Spolehlivými pomocníky a zároveň designovými doplňky převážně ze Skandinávie. Některé produkty jsou také vlastní produkce.

V posledních letech Markéta přeložila 3 úžasné vegetariánské kuchařky slavných food blogerů ze Stockholmu, Davida Farnkiel a Luise Vindahl. V roce 2021 založila neziskovou organizace Kitchenette for Animals, která vznikla díky aktivitám kolem pomoci opuštěným a toulavým psům na Bali. Markéta na Bali mimo jiné začala vyrábět charitativní produkty, výtěžek z jejich prodeje putuje právě na pomoc zvířatům.

Čtěte dál …

Nový neformální gastronomický projekt CRAFTED FOR FRIENDS zve do svých řad všechny tvůrce, prodejce a fanoušky kvalitních craftových produktů

Živina, pražírna výběrové kávy Dos Mundos, lihovar Landcraft, řemeslná pekárna Zrno zrnko, Rodinné řeznictví Čejka, dovozce prvotřídního Kampotského pepře .pepper..field, výrobce přírodních zmrzlin a nanuků Fresca Paleta a jediné pražské certifikované bio řeznictví...

pokračovat ve čtení

Řemeslná pekárna Zrno zrnko uvádí dokonalé koláče, šneky a další sladké kousky – v hlavní roli: extra čerstvé máslo z La Formaggeria Gran Moravia

Kvalitní máslo je nezpochybnitelným králem každé pekárny, ve které to s poctivým řemeslem myslí opravdu vážně. Své o tom vědí v oblíbené pekárně  Zrno zrnko, kde týdně zpracují 150 kilo másla! Stejně jako u všech dalších surovin, také v tomto případě sáhli po tom...

pokračovat ve čtení