Vytvořte si zimní pohodu s lahodnými míchanými nápoji

Je vám zima? Máte chuť na nějaký super teplý drink? Pak právě pro vás jsou připraveny naše tipy na zahřátí a dobrou náladu.

HORKÝ BAVORÁK 

Do sklenice nalijte 4 cl Fernet Stock Citrus nebo Original, přilijte 12 cl tonicu a zahřejte ideálně na 70 stupňů. Na závěr ozdobte plátkem čerstvého citronu. Všem známá chuť populárního „Bavoráka“ navíc odhalí v horké verzi nové ovocné tóny.

BOŽKOV GROG

Do sklenice nebo hrníčku nalijte 6 cl Božkov Original a zalijte horkou vodou. Podle chuti přidejte cukr nebo citron. Na závěr ozdobte plátkem čerstvého citronu.  

BOŽKOV ČERNÝ

Do sklenice nebo hrníčku nalijte 6 cl Božkov Černý, přilijte 15 cl horké vody a podle chuti přidejte cukr. Na závěr ozdobte pomerančem. 

BOŽKOV VAJEČŇÁK SE ŠLEHAČKOU

Do skleničky nalijte 6 cl Božkov Vaječný likér a ozdobte čerstvě ušlehanou šlehačkou. Můžete dozdobit nastrouhanou čokoládou nebo skořicí. 

AMUNDSEN MINT TEA

Do sklenice nalijte 4 cl vodky Amudsen a přilijte 15 cl horkého mátového čaje. Na závěr přidejte včelí med a citron. 

AMUNDSEN GINGER TEA

Do sklenice nalijte 4 cl vodky Amudsen a přilijte 15 cl horkého zázvorového čaje. Na závěr přidejte včelí med a citron. 

BARTIDA BRAZILSKÁ KÁVA

Do vysoké sklenice nalijte 3 cl Bartida Slivovice, přilijte 15 cl horké překapávané kávy a 1 cl Mixer Kokos. Na závěr ozdobte smetanovou pěnou, muškátovým oříškem a pomerančovou kůrou.

BARTIDA FROZEN PRINCESS

Do vysoké sklenice nalijte 4 cl likéru Bartida Hruška, přilijte 12 cl jablečného džusu a 2 lžičky medu. Na konec ozdobte hřebíčkem a badyánem. 

BAILEYS HOT CHOCOLATE

Ohřejte 220 ml mléka pomocí přístroje na espresso a nechte ho po dobu 10 minut zchladnout. Vmíchejte 28 g čokoládového prášku a přilijte jednoho panáka Baileys Irish Cream Original. Ozdobte strouhanou čokoládou, marshmallows nebo šlehačkou. 

CAPTAIN COLA

Do vysoké sklenice nasypte led, přilijte jeden díl Captain Morgan Original Spiced Gold a dolijte colou. Ozdobte plátky limetky. 

PASSION FRUIT BERRY

Do sklenice nalijte 4 cl Legendario Ronssé Punch au Rhum, 15 cl brusinkového džusu, 0,5 cl šťávy z mučenky a 0,5 cl Fernet Stock Citrus. Ozdobte badyánem a kůrou z citronu.

LEGENDARIO RONSSÉ TONIC

Vysokou sklenici naplňte ledem, přilijte 4cl Legendario Ronssé Punch au Rhum, dolijte 15-20 cl vašeho oblíbeného tonicu a zastříkněte 2 střiky Angostura. Na závěr ozdobte čerstvými jahodami, malinami a snítkou máty.

Čtěte dál …

Podzim v Alcronu ve velkém stylu

Trojice známých šéfkuchařů předvede to nejlepší ze svého umění Ikonická pražská restaurace Alcron se snaží svým hostům neustále přinášet nevšední gastronomické zážitky. Kromě skvělých pokrmů, prémiového servisu a stylového prostředí zde vždy můžete čekat něco navíc....

pokračovat ve čtení