Vůně Vánoc v netradičním pojetí od Mattoni

Pojí se Vám s Vánoci vůně perníku a skořice, smyslné vanilky nebo chuť ořechů? Tyto ingredience můžete použít i netradičně, a místo cukroví, z nich můžete vytvořit nealkoholické koktejly. Ty vytvořili barmani v Mattoni tak, aby Vás zahřáli a navodili sváteční atmosféru ať už v rodinném kruhu nebo při velkolepých vánočních oslavách. A díky tomu, že jsou koktejly bez alkoholu, můžete je ochutnávat pořád a pořád dokola.

Koktejl perníkový

  • čerstvě namixovaná jablka
  • med
  • perníkové koření
  • skořice
  • citrónová šťáva
  • perlivá Mattoni

Příprava:      Čerstvě rozmixovaná jablka smícháme se lžící medu, trochou perníkového koření a skořice, přidáme citronovou šťávu kvůli vyvážení chutí a dolijeme perlivou Mattoni.

Koktejl oříškový

  • čerstvý ananas
  • lískové oříšky
  • citron
  • led
  • perlivá Mattoni

Příprava: Čerstvý ananas nakrájíme na malé kousky a spolu s oříšky a čerstvou citronovou šťávou rozmixujeme anebo rozdrtíme. Přidáme pár kostek ledu a dolijeme perlivou minerální vodou Mattoni.

Koktejl vanilkový

Recept:

  • 5 cl mrkvová šťáva
  • lžička vanilkového cukru
  • ½ citronu
  • Mattoni perlivá
  • okurka

Příprava: Do sklenice nalijeme na led všechny ingredience kromě Mattoni, dobře promícháme a na závěr dolijeme Mattoni. Ozdobíme řezem okurky.

Čtěte dál …

Fitnutky pro mlsání bez výčitek

Vstoupili jste do nového roku s předsevzetím, že s veškerým sladkým je konec? Vaše lednice a spíž jsou teď plné zeleniny, ovoce a dalších výhradně zdravých potravin. Obáváte se, že pro něco, co potěší nejen vaši duši, tam již není místo? Platforma Fitshaker, která se...

pokračovat ve čtení

Česká republika se vrací na gastronomickou mapu světa – začátkem května se v Praze uskuteční národní kolo proslulé kuchařské soutěže BOCUSE D’OR

Dva teplé pokrmy kompletně připravené během 5 hodin a 35 minut, ideálně 12 kuchařů se svým týmem a 30 porotců, skutečných mistrů gastronomického oboru. A k tomu nezměřitelná dávka emocí, adrenalinu, fantazie a kuchařského umění.  To vše “live” před zraky diváků, v...

pokračovat ve čtení