Červen plný chutí v Chateau Ctěnice: Speciální jahodové menu, nedělní brunche, britské čaje o páté nebo zážitkové menu

Romantická zámecká restaurace Chateau Ctěnice, která se nachází v Zámeckém areálu Ctěnice na severovýchodní hranici Prahy (Bohdanečská 259, Praha-Vinoř), nabídne milovníkům dobrého jídla od pondělí 3. do 30. června speciální  letní jahodové menu plné jedinečných pokrmů a nápojů připravených z jahod pocházejících z farmy Hanč Vraňany. Každou neděli od 12:00 do 14:00 mohou hosté v rámci nedělních brunchů ochutnat oblíbená vejce Benedikt, domácí vafle a další lahůdky, které udělají z neděle nejkrásnější den v týdnu.

Každý den od 15:00 do 18:00 budou v rámci Čajů o páté hostům ukazovat, že britský rituál čaje není jen o samotném nápoji, ale také o krásně naaranžovaných sladkých i slaných lahůdkách, které doplní vynikajícím šumivým vínem.

Restaurace Chateau Ctěnice je nejen místem, kde se hosté mohou ponořit do minulosti v úžasných historických interiérech, ale také místem, kde se mísí chuťové skvosty do nezapomenutelných zážitků. Každý den od 12:00 do 21:00 si mohou návštěvníci vychutnat 4chodové zážitkové menu, které sestavil zkušený šéfkuchař Denis Wágner. Toto menu spojuje tradiční kuchařské dovednosti s moderními kulinářskými technikami.  

V provozu je už také nová venkovní terasa restaurace, která nabízí jedinečnou příležitost vychutnat si speciality, kávu, pivo nebo osvěžující drinky, a zároveň krásný výhled na zámecké nádvoří. Terasa je ideálním místem k odpočinku a prožití klidné atmosféry panství.

Restaurace Chateau Ctěnice disponuje 40 místy k sezení v příjemném prostředí zámecké restaurace v moderním stylu. Cihlové klenuté stropy, hrubý štuk a podlaha z těžké dlažby propůjčují interiéru restaurace autentický vzhled. Restaurace nesází na překvapivé kreace, ale na klasiku kladoucí důraz na čerstvé suroviny od lokálních dodavatelů. Českou a mezinárodní kuchyni v moderním pojetí podtrhuje selekce vín z Moravy, Itálie či Španělska. 

Jahodové menu restaurace Chateau Ctěnice

Historie jahod

Jahody byly považovány za královské ovoce či ovoce lásky už od starověkého Říma. Pro širokou konzumaci se začaly používat až v pozdním středověku, kdy je převážně pěstovali mniši. Současné zahradní jahody, které dnes s oblibou konzumujeme, vznikly křížením několika druhů jahod díky zahradníkovi Ludvíka XV. Na našem území se začaly v širší míře pěstovat až v 19. století, zejména v oblasti dnešního Středočeského kraje.

Nedělní brunch v restauraci Chateau Ctěnice

MENU

  • Vejce Benedict na křupavém toustu s holandskou omáčkou, zastřené vejce, sekaná pažitka
  • Zámecká kulajda s lesními houbami a čerstvým koprem
  • Wafle s malinovým mascarpone, skořicovým cukrem, máta, lesní ovoce
  • Karafa s vodou
  • Sklenička čerstvého džusu 0,2 l
  • Sklenička šumivého vína 0,15 l
  • Káva nebo čaj dle výběru

Cena 599 Kč za osobu

Brunch se bude podávat každou neděli 12:00-14:00.

4chodové zážitkové menu v restauraci Chateau Ctěnice

Předkrm:

Kachní terinka s mučenkovým créme fraiche, marinované brusinky, sláma z dýně, mandlové lupínky, brioška

Polévka:

Zámecká kulajda se zastřeným křepelčím vejcem, lesními houbami a bramborami s vůní kopru

Hlavní chod:

Jelení váleček sous vide, pastinákové pyré, polenta, vinná omáčka

Dezert:

Čokoládové brownies s vanilkovou zmrzlinou, pomerančová omáčka

Karafa s vodou

Cena: 849 Kč / osoba

Zvýhodněná cena pro 2 osoby: 1499 Kč

Vybraní dodavatelé restaurace Chateau Ctěnice:

Holštýnský skot

Vše začíná ve správném výběru našeho dodavatele kvalitního a zároveň dostupného masa, které bez váhání jíme my sami, a proto z něj vaříme a prodáváme ho i Vám našim zákazníkům. Je pro nás důležité vědět a být přesvědčeni o tom, že prodáváme to, čemu sami věříme a s čím máme tu nejlepší zkušenost. Proto nakupujeme hovězí a telecí maso z Holandska, kde nám náš dodavatel i výrobce deklaruje a zajišťuje splňování nejvyšších standardů. Z nichž těmi nejdůležitějšími jsou dobré životní podmínky zvířat a sledovatelnost v celém výrobním řetězci.

Zvěřina Petron od českých myslivců

Zvěřina Petron pochází od mysliveckého sdružení pouze z České republiky, které se o zvěř celoročně stará a díky jejich péči je maso vysoce kvalitní. Zvěřina se vrací do tuzemských restaurací a domácností. Vysoce kvalitní maso srstnaté i pernaté zvěře pod značkou Petron se upravuje v moderních zařízeních v České republice. Na trh se zvěřina dodává ve stabilní kvalitě z prověřených zvířat ulovených v našich lesích. Tuto hodnotnou tradiční potravinu chceme v naší restauraci vrátit do našeho jídelníčku.

Ekofarma Františka Berky z Tanvaldu

Věnuje se již přes 20 let chovu masného skotu. Prioritou je kvalitní přístup a péče o něj. Postupně vytváří a zdokonaluje příjemné prostředí pro zvířata a má chov na nejvyšší evropské úrovni. To vše zajišťuje nepřekonatelnou chuť masa. Vychutnejte si jejich skvělé maso v biokvalitě.

Kozí farma Pěnčín

je splněným snem jedné rodiny, která se rozhodla změnit svůj způsob života. Získali zpět svoji nezávislost a chopili se příležitosti dělat věci, které mají smysl a jsou pro ostatní přínosné. Všechny kozy dobře prospívají v čistém prostředí, aby veškerý čas trávily na pastvinách ve volné přírodě, která je zde naprosto jedinečná. Veškeré krmení si vyrábí sami a pochází z místních horských luk. Odměnou za toto úsilí je kozí mléko té nejvyšší kvality pro všechny jejich výrobky – od čerstvých, až po dlouho zrající tvrdé sýry. Všechny výrobky se vyznačují jedinečnou chutí a jemností.

Rybářství Skalní mlýn

se nachází v panenské přírodě Moravského krasu v lokalitě CHKO, kde vzhledem k absenci chemických posypů nedochází k znečištění vod. Jedná se o ojedinělé zařízení tohoto druhu chovu ryb na krasové vodě v rámci Evropy. Ryby jsou chovány ve vodě říčky Punkvy, která vyvěrá v ekologicky čisté lokalitě a nikdy nepřesahuje teplotu 13°C. Od roku 2008 mají registrovánu ochranou známku punkevní pstruh.

Destiláty Roviny

slovo majitele Petra Skopala

V malé vesnici Prosenice, v našich sadech, v rodinné palírně vznikají ovocné destiláty té nejjemnější chuti. Haná je mozaika polí protkaná vesničkami, řekami, chmelnicemi a sady. Až v dáli na horizontu v jemném oparu se zvedají Jeseníky. Jsme součástí tohoto kraje a ten je součástí nás. Máme rádi naše sady a okolní přírodu. Máme rádi horká léta i dlouhé stíny zlatavého podzimu. Máme rádi svou práci – od mozolů na rukou z trhání ovoce po vůni kvasu připraveného k destilování. A tak to měli naši dědové i ti jejich. Ovocné destiláty jsou moravskou tradicí, hrdostí každé rodiny. My jsme posunuli naši rodinnou pýchu o kus dál. Léta zkušeností jsme předestilovali v naši vlastní značku pálenek, které si nesou ty nejjemnější chuťové nuance.

Gin Dlabka

slovo majitelů Ondřej a Kateřina Dlabolovi

Příběh moštárny a řemeslného lihovaru Dlabka. Náš život se zásadně změnil v roce 2017, kdy jsme ve Svijanském Újezdu nalezli místo, jež nám oběma doslova uhranulo. Jakmile jsme spatřili dokonalý výhled na Trosky i Ještěd a ucítili vůni zdejších stromů, rozhodli jsme se, že tady zůstaneme a něco společně vybudujeme. Poctivé řemeslo v souladu s přírodou. Snažíme se v maximální možné míře o návrat ke kořenům sadařského a lihovarnického řemesla. Nepoužíváme chemické postřiky a spíše, než těžkou techniku mezi stromy v našich sadech potkáte prasata, která se starají o přirozené hnojení a dojídají spadlé ovoce; kočky, které loví myši a další hlodavce; nebo naši teriérku Maki na ranní obchůzce. Samozřejmostí jsou pro nás také včely, díky kterým máme vždy perfektně opylený sad, výborný med pro vlastní spotřebu, a hlavně máme možnost jejich prostřednictvím okolní přírodě něco vracet.

Restaurace Chateau Ctěnice

Restaurant Chateau Ctěnice, Praha | Vítejte na oficiálních stránkách (restauracechateauctenice.cz)

Restaurace Chateau Ctěnice | Facebook

Restaurace Chateau Ctěnice (@restaurace_chateau_ctenice_) • Fotky a videa na Instagramu

Čtěte dál …

Jarovín – výběr vín

Mám tu možnost se ještě vrátit k Jarovínu ochutnání některých vín, která se soutěže účastnila. Berte následující řádky jako subjektivní hodnocení někoho, kdo má víno rád, 20 let se ochutnáváním a hodnocením (vlastním) vína zabývá, ale není sommelier a víno bere jako...

pokračovat ve čtení