Talent, láska k dobrému jídlu, inovativní přístup a chuť podnikat. Velkoobchod makro ČR v novém projektu Naděje české gastro scény představí a podpoří talentované profesionály napříč gastronomií

Budoucnost české gastronomie je mnohem pestřejší a světlejší, než by se mohlo na první pohled zdát. Tak by se dala shrnout hlavní myšlenka, se kterou velkoobchod makro ČR spouští dlouhodobou iniciativu Naděje české gastro scény. V první vlně v něm představí příběhy 15 talentovaných mladých lidí či párů, kteří přinášejí do českých restaurací, barů i kaváren svěží vítr a nabízejí hostům mnohem víc než jen dobré jídlo. Objevovat, zviditelňovat a podporovat talentované podnikatele v gastronomii pak makro ČR plánuje v rámci projektu dlouhodobě a systematicky.

Moderní i tradiční restaurace, cukrárny, kavárny, bary, food trucky, pop-up nebo luxusní restaurace. Všude tam lze najít mladé talentované lidi, kteří ke gastronomii přistupují s láskou, originalitou a snahou hostům nabídnout špičkový zážitek, za kterým stojí za to vyrazit. Naděje české gastro scény se teď ve svém novém stejnojmenném projektu rozhodl dlouhodobě a systematicky podporovat velkoobchod makro ČR. „Po celou dobu existence je makro neodmyslitelně propojeno se světem gastronomie. Podporujeme podnikatele a gastronomii více jak 25 let a nezapomínáme ani na budoucnost. Věříme v mladé talenty, jež mají potenciál pokračovat a posouvat českou gastronomii na vyšší úroveň. Společně rosteme, inovujeme, spojujeme a posouváme toto odvětví,“ říká Martin Čivrný, vedoucí komunikace společnosti makro ČR.

Velkoobchod makro ČR v první vlně vybral 15 nadějí české gastro scény jako první ambasadory projektu a vyčlenil kapacity svých týmů na to, aby se o nich a jejich projektech veřejnost dozvěděla. Lidé se tak budou moci v kampani podrobněji seznámit například s Lukášem Hlaváčkem, Petrem Pavlů, Vladyslavem Ryasnyym a mnoha dalšími.

Každý ze zapojených mladých lidí získá profesionálně natočený video medailonek, promo snímky od slavného fotografa Tomáše Třeštíka, prostor na speciální webové stránce https://www.makro.cz/nadeje-ceske-gastrosceny věnované projektu a YouTube kanálu makro. Navíc makro ČR nadějím pomůže s prezentací v médiích a na dalších významných akcích, jako je například MAKRO CZECH GASTRO FEST, kde se setkávají tisíce profesionálů z oboru gastronomie. „Talent, láska k dobrému jídlu, chuť inovovat a přicházet s novými podnikatelskými nápady jsou klíčovými ingrediencemi pro to, aby mladí lidé na české gastro scéně uspěli. Na rozdíl od zavedených restaurací se slavnými šéfkuchaři ale na začátku potřebují také publicitu – aby se hosté napříč celou Českou republikou dozvěděli o tom, že zrovna v jejich okolí někdo nabízí unikátní zážitek, a přišli ho vyzkoušet. Projekt si klade za cíl identifikovat a ocenit kuchaře, baristy, cukráře a další gastronomické osobnosti, kteří projevují vysokou míru talentu, originality a pracovitosti,“ říká Jana Kaluginová, brand manažerka společnosti makro ČR, která stojí za celým projektem.

Na první fázi kampaně, ve které jsou výstupy naplánovány do května 2024 a které budou zahrnovat například prostor v magazínu Forbes, webu pro lidi s láskou ke gastronomii Visit Chef či portálu s recepty Prima Fresh, plánuje makro ČR navázat objevováním dalších talentů a postupným rozšiřováním komunity kolem projektu. „Naděje české gastro scény vnímáme jako dlouhodobou misi. Vybrali jsme mladé talenty z oboru gastronomie, abychom je představili a podpořili v jejich skvěle nastartované kariéře. Veřejnosti budeme zajímavé projekty a příběhy mladých podnikatelů, kuchařů, baristů a dalších profesionálů v tuzemské gastronomii představovat pravidelně. Také naše podpora bude komplexní a systematická tak, aby se nová česká gastronomie mohla rozvíjet v celé své rozmanitosti nápadů a chutí,“ uzavírá Kaluginová.

Čtěte dál …

Tesco představuje inovaci, která významně sníží plýtvání potravinami u dodavatelů a zvýší přerozdělení lidem v nouzi

Tesco dnes představilo inovaci pro dodavatele, která výrazně zjednoduší a urychlí darování potravinových přebytků lidem v nouzi a přispěje ke snižování potravinového odpadu. Nově budou do aplikace Foodiverse zapojeni i dodatelé, aby mohli darovat potravinové přebytky...

pokračovat ve čtení