Smažený kapr v pivním těstíčku s majonézou z meduňky

Gastronomie, Recepty

Kdo by odolal kombinaci kapra s pivem. Máme pro vás skvělý tip na pivní těstíčko, ale určitě zbyde i trocha lahodného zlatavého moku na zahnání žízně. Jaké pivo se perfektně hodí ke kaprovi? Spodně kvašený polotmavý ležák Bedřichova jedenáctka z východočeského pivovaru VESELKA LITOMYŠL. Jedná se o nepasterované a nefiltrované pivo s obsahem alkoholu 4,5 %. Výsledné barvy a chuti sládci docílili skladbou 3 sladů – plzeňského, bavorského a karamelového – což poznáte, až ochutnáte. Bedřichova jedenáctka okouzlila také odborníky, proto ji ocenili značkou kvality Regionální potravina v Pardubickém kraji.

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 40 minut

Náročnost: *

Ingredience:

500 g kapřího filetu

Na těstíčko:

200 g hladké mouky

350 ml piva BEDŘICHOVA JEDENÁCTKA od VESELKA LITOMYŠL s.r.o.

5 g droždí

špetka cukru

slunečnicový olej na smažení

majonéza

sůl, pepř, meduňka

Postup:

  1. Nejdříve připravíme těstíčko – smícháme vlažné pivo a droždí a poté přidáme mouku. Necháme cca 30 minut kynout.
  2. Na kapřím filetu v hřbetní části uděláme zářezy blízko u sebe, abychom přeřezali kosti. Poté kapra nakrájíme na plátky maximálně jeden centimetr silné. Osolíme
    a opepříme.
  3. Kapří hranolky poprášíme moukou, namáčíme do těstíčka a rovnou smažíme v rozpáleném oleji.
  4. Nasekáme meduňku a smícháme s majonézou. Můžeme okyselit citronem.

Zdroj: regionalnipotravina.cz

Čtěte dál …

Tuzemské léto s Božkovem!

Venkovní teploty pomalu šplhají nahoru, a to znamená jediné – léto je tady! Pokud stále nemáte představu o tom, jak naložit s následujícími měsíci, nechte se inspirovat některým z našich Božanských doporučení a obohaťte se o nezapomenutelné zážitky! Ať už si...

pokračovat ve čtení