Slaný „českejk“

Gastronomie, Recepty

Ve spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou přinášíme tip na netradiční cheesecake, který ocení jak vaše děti, tak celá rodina.

Mléko a mléčné výrobky jsou považovány za základní zdroje vitaminů a minerálních látek, které děti, v průběhu růstu, skutečně velmi potřebují. Z tohoto důvodu přinášíme ve spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou, která se zaměřuje na přípravu pokrmů pro děti, zcela netradiční slaný cheesecake.

Těsto:

  • 100 g másla
  • 60 g sýru gouda
  • 40 g sýru parmazán
  • 50 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g hladké pšeničné mouky

Náplň:

  • 250 g tvarohu v alobalu
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 250 g ricotty
  • 190 g zakysané smetany
  • 3 vejce
  • 2 jarní cibulka
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • Sůl, muškátový oříšek dle chuti

Oba druhy sýra nastrouháme najemno a smícháme se změklým máslem. Poté postupně zapracujeme hladkou i celozrnnou mouku a výsledné těsto namačkáme do připravené formy tak, aby bylo rozprostřeno po stěnách rovnoměrně na výšku zhruba 2 mm. Pokud používáte silikonovou formu, vymazávat ji nemusíte, těsto je mastné samo o sobě a nelepí se. Pokud ovšem máte obavu, že by se vám koláč z formy špatně dostával nebo používáte jiný povrch, můžete jej vymazat a vysypat moukou anebo použijte pečící papír.

Ve větší míse smíchejte tvaroh, ricottu, zakysanou smetanu a vejce. Přidejte nasekanou jarní cibulku, prolisovaný česnek, špetku muškátového oříšku a dle chuti také osolte. Vše společně promíchejte a dejte do formy na těsto.

Pečte v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 40 minut.

Před podáváním je lepší nechat koláč nejdříve trošku vychladnout, aby se lépe krájel.

Více informací na: www.mlecnavlna.cz

Čtěte dál …