Kalamáry plněné sýrem s grilovanou zeleninou

Na dvě porce potřebujeme:

  • 6 středních kalamár
  • sýr Sao Miguel / lze použít čerstvý kravský sýr
  • Tymián
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 1 rajče
  • 1 paprika
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej

Postup:

  • Kalamáry vyčistíme. Odstraníme z něj vnitřnosti a průhledný podélný skelet. Od chapadel oddělíme část za zobákem a ten posléze vyndáme. Z kalamár stáhneme kůži a ploutvičky a znovu důkladně omyjeme
  • Oloupaný sýr si nakrájíme na špalíčky, aby se vešly do kalamár. Přidáme sůl a pepř. Otevřenou část kalamár zašijeme párátkem, aby nám sýr v průběhu grilování nevytekl
  • Na druhé pánvi začneme připravovat zeleninu, kterou máme předem připravenou na kolečka, v pánvi si rozpálíme olivový olej, přidáme zeleninu, čerstvý tymián, sůl a pepř a opékáme do změknutí
  • Zatímco se nám kalamáry ogrilovaly dozlatova, pokapeme citronovou šťávou a můžeme podávat

Během svého nákupu se při výběru potravin zaměřte na jejich původ v zemích Evropské unie. Ideální je, pokud se veškerá zemědělská produkce může spotřebovat do pár desítek nebo maximálně stovek kilometrů od místa výroby. Jakékoliv převážení na velké vzdálenosti navíc významně ovlivňuje čerstvost všech zemědělských a potravinářských produktů.

Více informací na: www.zrozeno.eu

Čtěte dál …

Podzim v Alcronu ve velkém stylu

Trojice známých šéfkuchařů předvede to nejlepší ze svého umění Ikonická pražská restaurace Alcron se snaží svým hostům neustále přinášet nevšední gastronomické zážitky. Kromě skvělých pokrmů, prémiového servisu a stylového prostředí zde vždy můžete čekat něco navíc....

pokračovat ve čtení