Plněná rajčata mletým masem

Gastronomie, Recepty

Na čtyři porce oblíbené francouzské pochoutky Tomates farcies si připravte:

  • 4 velká masitá rajčata
  • Mořská sůl a černý pepř
  • Olivový olej
  • 1 červená cibule, nasekaná najemno
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 200 g mletého hovězího
  • 1 lžička tymiánu
  • 50 g strouhanky
  • 100 g sýru Gruyére / lze použít tvrdý kravský sýr
  • 2 lžíce nasekané hladkolisté petržele  

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 160 stupňů
  • Z rajčat si odkrojíme horní část
  • Použijeme lžíci, pomocí které odstraníme střed a semínka – v této části si dávejte pozor, abyste nepropíchli rajče
  • Vnitřek rajčat si posolíme a položíme na ubrousek, aby ztratily přebytečnou vodu
  • Mezitím si zamícháme mleté hovězí maso s půl hrnkem strouhanky, najemno nasekanou cibulí, nasekané listové petržele, lžičku tymiánu, dvě lžíce olivového oleje, sůl a pepř
  • Směsí naplníme vydlabaná rajčata a nahoru naklademe nastrouhaný sýr Gruyére, pokapeme olivovým olejem, vrátíme zpátky vršek rajčete
  • Takto plněná rajčata naklademe na plech na pečicí papír a dáme do trouby, po 40 minutách
  • Servírovat můžeme s čerstvým bílým pečivem

Více informací na: www.zrozeno.eu

Čtěte dál …