Plněná rajčata mletým masem

Na čtyři porce oblíbené francouzské pochoutky Tomates farcies si připravte:

  • 4 velká masitá rajčata
  • Mořská sůl a černý pepř
  • Olivový olej
  • 1 červená cibule, nasekaná najemno
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 200 g mletého hovězího
  • 1 lžička tymiánu
  • 50 g strouhanky
  • 100 g sýru Gruyére / lze použít tvrdý kravský sýr
  • 2 lžíce nasekané hladkolisté petržele  

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 160 stupňů
  • Z rajčat si odkrojíme horní část
  • Použijeme lžíci, pomocí které odstraníme střed a semínka – v této části si dávejte pozor, abyste nepropíchli rajče
  • Vnitřek rajčat si posolíme a položíme na ubrousek, aby ztratily přebytečnou vodu
  • Mezitím si zamícháme mleté hovězí maso s půl hrnkem strouhanky, najemno nasekanou cibulí, nasekané listové petržele, lžičku tymiánu, dvě lžíce olivového oleje, sůl a pepř
  • Směsí naplníme vydlabaná rajčata a nahoru naklademe nastrouhaný sýr Gruyére, pokapeme olivovým olejem, vrátíme zpátky vršek rajčete
  • Takto plněná rajčata naklademe na plech na pečicí papír a dáme do trouby, po 40 minutách
  • Servírovat můžeme s čerstvým bílým pečivem

Více informací na: www.zrozeno.eu

Čtěte dál …

Zhoršená termoregulace, vyšší riziko vzniku zánětu močových cest či vzniku krevních sraženin, ale i vyšší výskyt nežádoucích účinků léků. Nesprávný pitný režim snižuje kvalitu života

Přestože se délka života stále prodlužuje, většina z nás by chtěla žít nejen dlouho, ale dlouho a ve zdraví. Dle údajů Světové zdravotnické organizace (WHO) si ovlivňujeme své zdraví až z 80 %. Proto zdravotní pojišťovna OZP přichází s motivačními a informačními...

pokračovat ve čtení

Designér Jan Plecháč představil cenu pro vítěze jubilejního ročníku prestižní barmanské soutěže Diageo Reserve World Class

Jubilejní 10. ročník nejprestižnější barmanské soutěže světa Diageo Reserve World Class míří do svého národního finále. Vítěz získá nejen možnost reprezentovat Českou republiku na celosvětovém klání v Šanghaji, ale také cenu vytvořenou již potřetí známým designérem...

pokračovat ve čtení