Na čtyři porce oblíbené francouzské pochoutky Tomates farcies si připravte:
- 4 velká masitá rajčata
- Mořská sůl a černý pepř
- Olivový olej
- 1 červená cibule, nasekaná najemno
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 200 g mletého hovězího
- 1 lžička tymiánu
- 50 g strouhanky
- 100 g sýru Gruyére / lze použít tvrdý kravský sýr
- 2 lžíce nasekané hladkolisté petržele
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 160 stupňů
- Z rajčat si odkrojíme horní část
- Použijeme lžíci, pomocí které odstraníme střed a semínka – v této části si dávejte pozor, abyste nepropíchli rajče
- Vnitřek rajčat si posolíme a položíme na ubrousek, aby ztratily přebytečnou vodu
- Mezitím si zamícháme mleté hovězí maso s půl hrnkem strouhanky, najemno nasekanou cibulí, nasekané listové petržele, lžičku tymiánu, dvě lžíce olivového oleje, sůl a pepř
- Směsí naplníme vydlabaná rajčata a nahoru naklademe nastrouhaný sýr Gruyére, pokapeme olivovým olejem, vrátíme zpátky vršek rajčete
- Takto plněná rajčata naklademe na plech na pečicí papír a dáme do trouby, po 40 minutách
- Servírovat můžeme s čerstvým bílým pečivem
Více informací na: www.zrozeno.eu