Ledové osvěžení do posledních teplých dnů

Slunečné počasí stále ještě neskončilo, proto vám přinášíme recepty na na skvělé osvěžující ledové čaje.

LEDOVÝ ČAJ S JAHODAMI, MELOUNEM A VANILKOU

4 sáčky ovocného čaje Pickwick Jahoda s mátou

10 čerstvých jahod, podélně přepůlených

3 trojúhelníky červeného melounu bez slupky, pokrájené na kostky

4 lžíce jahodového sirupu

1 lžíci vanilkového cukru

lístky máty

vanilkový lusk na ozdobu

500 ml horké vody

250 ml vychlazené sodovky

hrst ledu

Nejprve si uvařte ovocný čaj Pickwick, nechte jej louhovat 6-8 minut a vychlaďte. Mezitím si rozkrájejte jahody a meloun. Do sklenice si připravte led, přidejte jahodový sirup, vanilkový cukr a promíchejte se sodovkou. Nakonec přidejte kousky ovoce a zalijte čajem. Důkladně vše promíchejte. Čaj podávejte chlazený a ozdobený lístky máty a vanilkovým luskem.

ZÁZVOROVÝ LEDOVÝ ČAJ

4 sáčky ovocného čaje Pickwick Zázvor s citronem a citronovou trávou

7cm kousek čerstvého zázvoru

3 lžíce medu

1 lžíce citronové šťávy + 2 citrony nakrájené na plátky

750ml horké vody

hrst máty nebo tymiánu

hrst ledu

Do džbánu dejte sáčky s čajem Pickwick a čerstvý zázvor pokrájený na tenké plátky. Zalijte vroucí vodou a nechte 6-8 minut louhovat. Vyjměte sáčky s čajem, dochuťte medem a citronovou šťávou. Nechte zcela vychladit. Před podáváním přidejte kolečka citronu a bylinky.

Čtěte dál …

PIZZA! PIZZA! Pop-up – to nejlepší z Apenin míří do Prahy. Italská gurmánská nálož připomene léto už za několik dnů v Holešovické tržnici.

To nejlepší z italské pouliční kuchyně bude již za několik dnů k mání v Holešovické tržnici v rámci nové gurmánské série představující kuchyně všech druhů a vůní světa. Koncept Pop-up dnů bude tentokrát zaměřen na Apeninský poloostrov, který však rozhodně není jen o...

pokračovat ve čtení