Kuřecí špízy pro celou rodinu

Kuřecí špízy pro celou rodinu Jednou z nejstarších a nejuniverzálnějších forem vaření je grilování na špízu. Historie špízů sahá až do doby kamenné, kdy naši předkové přišli na to, že oheň může vylepšit chuť masa. Dnes se špízy těší velké oblibě v kuchyních po celém světě a odráží kulturní diverzitu v různých zemích. Jednou z nejoblíbenějších variant u nás jsou špízy z kuřecího masa a zeleniny. Tento nutričně vyvážený pokrm jednoduše připravíte na grilu i v troubě.

SPAK TATARSKÁ OMÁČKA

Díky svým vlastnostem dosahuje tato tatarská omáčka nejvyšších kvalit. Má bohatou, krémovou konzistenci a výbornou chuť. Obsahuje 4,2 % vaječných žloutků, 40 % řepkového oleje a je vhodná pro bezlepkovou dietu. 

SPAK KLASICKÁ HOŘČICE

Tato klasická hořčice nabízí tradiční oblíbenou chuť. Je charakteristická svou krémovou konzistencí. Neobsahuje přidaná aromata, zahušťovadla ani chemické konzervanty. 

RECEPT: KUŘECÍ ŠPÍZY

Postup:
Maso nakrájejte na kostky. Dejte je do misky, přidejte olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, sůl, pepř, prolisovaný stroužek česneku a vše dobře promíchejte. Maso můžete takto připravit i den předem a nechat ho uležet. Cuketu a papriku nakrájejte na kousky a cibuli na čtvrtinky. Na špejle střídavě napichujte zeleninu a maso. Poté oloupejte a nakrájejte brambory. V míse je promíchejte s kořením, olejem, a nakonec je osolte. Vysypte je na plech vyložený pečicím papírem. Přidejte špízy a pečte vše společně asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Podávejte s tatarskou omáčkou.  Tip: Místo kuřecích prsou můžete použít stehenní řízky, které jsou šťavnatější. Mezi maso a zeleninu můžete napichovat i kousky slaniny. 

Ingredience:
Na 4 porce potřebujete: 500 g kuřecích prsních řízků
1 malou cuketu
1 červenou papriku
2 cibule
sůl, pepř
100 ml olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíci hořčice Spak Na přílohu: 1 kg brambor
2 lžičky provensálského koření
olivový olej
tatarskou omáčku Spak

Čtěte dál …