Gurmánský tip: Svatomartinské hodování v Hospodě Na Spilce v Plzeňském Prazdroji

11. listopad už dávno není jen svátkem Martinů či Martínků, ale všech milovníků dobrého jídla a pití. Slavit se bude také v legendární Hospodě Na Spilce v Plzeňském Prazdroji. Speciální svatomartinské menu s dozlatova vypečenou husičkou a dalšími tradičními delikatesami korunované správně ošetřeným a načepovaným pivem tady budou servírovat od 10. do 13. listopadu.

Letos třicetiletá Hospoda Na Spilce, jedna z největších hospod v České republice, se návštěvníkům v létě otevřela po více než dvou letech. Podnik, který byl dlouhá léta oblíbeným cílem nejen návštěvníků pivovaru Plzeňský Prazdroj, na jehož nádvoří sídlí, prošel výraznou obměnou. A to jak z hlediska interiéru, technologií, tak i personálu a menu. Zdejší kuchyně je unikátní spojením „pivo a jídlo“, což se samozřejmě odráží i ve svatomartinské menu, jehož součástí je hned několik chodů: Husí kaldoun s masem, droby, kořenovou zeleninou a širokými nudlemi / Konfitované husí stehno, červené a bílé zelí, bramborové drbáky, křupavá cibulka / Svatomartinské pivní rohlíčky s makovou a ořechovou nádivkou. Na objednávku (minimálně den dopředu) je k mání také celá pečená husa nadívaná bylinkovou nádivkou z pivního chleba a jablek, červené a bílé zelí, variace knedlíků, křupavá cibulka. Užijte si svátek svatého Martina bez starostí a se vším, co patří na sváteční tabuli!

Hospoda Na Spilce – objednávky a rezervace: +420 724 617 355, info@naspilce.cz

Aktuální informace na www.naspilce.cz a na FB https://www.facebook.com/naspilce

Čtěte dál …

Fitnutky pro mlsání bez výčitek

Vstoupili jste do nového roku s předsevzetím, že s veškerým sladkým je konec? Vaše lednice a spíž jsou teď plné zeleniny, ovoce a dalších výhradně zdravých potravin. Obáváte se, že pro něco, co potěší nejen vaši duši, tam již není místo? Platforma Fitshaker, která se...

pokračovat ve čtení

Česká republika se vrací na gastronomickou mapu světa – začátkem května se v Praze uskuteční národní kolo proslulé kuchařské soutěže BOCUSE D’OR

Dva teplé pokrmy kompletně připravené během 5 hodin a 35 minut, ideálně 12 kuchařů se svým týmem a 30 porotců, skutečných mistrů gastronomického oboru. A k tomu nezměřitelná dávka emocí, adrenalinu, fantazie a kuchařského umění.  To vše “live” před zraky diváků, v...

pokračovat ve čtení