Trezor zpravidla bezpečně ukrývá vzácné cennosti. A nejinak je tomu v případě kulinářského Trezoru Marka Fichtnera v oblíbené pražské restauraci Červený jelen, do kterého hosté míří za gastronomickými poklady. V elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru každou středu a čtvrtek večer servírují výběrové čtyřchodové menu, které se svým týmem připravil šéfkuchař Marek Fichtner. Od začátku února je na výběr z předkrmů, hlavních chodů a dezertů nového zimního menu, pečlivě vystavěného na pevném základě sezónních produktů té nejvyšší kvality. To vše spárované s vínem či nealkoholickými domácími limonádami, které v různých příchutích fermentují zdejší cukráři.
„Mám velkou radost z toho, jak se od té doby, co jsme otevřeli naši àlacartovou restauraci v Trezoru, rozrůstá před očima náš malý tým čtyř kuchařů. Toto zimní menu jsem sestavoval společně s kuchařem Františkem, který se vrátil zpět ze zahraničí nabitý spoustou nápadů a inspirací a momentálně vede àlacartový tým,“ říká šéfkuchař Marek Fichtner a dodává: „Nově jsme do naší nabídky přidali čerstvé humry, chuťově unikátní zimní tresku Skrei a périgordské černé lanýže.”
Vzhledem k omezené kapacitě kulinářského Trezoru je doporučeno včas si rezervovat místa na www.trezorspork.cz.
PŘEDKRMY A POLÉVKA
Ravioli | fourme d’Ambert|pancetta|dýně Hokaido|šalvěj|česnek
Foie gras & kumquaty|Grand Marnier omáčka|zázvor|granátové jablko|brioška
Tatarák z jelení svíčkové|perigordský zimní lanýž|rakytník|křepelčí vajíčko
Žlutá a červená baby řepa|cioggio|piniové oříšky|frisée|sýr Bastian z Krasolesí
Bramborový krém & smrže |zeleninové perly |chipsy
HLAVNÍ CHODY
Humr (za příplatek)|cognac omáčka|celebration brambory|fava fazole|pak choi|pórek| sépiová oplatka
Zimní treska „Skrei“|mandarinkový beurre blanc|šafránové linguini|artičoky
Jelen & čokoláda|jalovcová omáčka|aronie|pečený pastinák|topinambur| zkaramelizované kaštany
Mangalice & Perigordský zimní lanýž|tuřín|lanýžová kaše|romanesco
Celer v popelu|červené hrozno|tymiánová pěna|červené víno|makadamové ořechy
SÝRY A DEZERTY
Selekce sýrů z Bio Farmy Krasolesí|fíkové chutney|dýňové krekry|ořechy v medu
Pěna z krupicové kaše|royal gala jablko|bílé portské|skořice
Čokoládová fúze „Michel Cluizel“|nugát z Mangaro 55%|mousse z Arcango 85%|lanýže z Kayambe 36%
O restauraci Červený jelen
Restaurace Červený jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.
Restaurace Červený jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a à la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.
Kontakty:
Restaurace Červený jelen
Hybernská 1034/5, Praha 1