Gurmánský tip: Hřejivé zimní menu v Trezoru Marka Fichtnera

Trezor zpravidla bezpečně ukrývá vzácné cennosti. A nejinak je tomu v případě kulinářského Trezoru Marka Fichtnera v oblíbené pražské restauraci Červený jelen, do kterého hosté míří za gastronomickými poklady.  V elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru každou středu a čtvrtek večer servírují výběrové čtyřchodové menu, které se svým týmem připravil šéfkuchař Marek Fichtner. Od začátku února je na výběr z předkrmů, hlavních chodů a dezertů nového zimního menu, pečlivě vystavěného na pevném základě sezónních produktů té nejvyšší kvality. To vše spárované s vínem či  nealkoholickými domácími limonádami, které v různých příchutích fermentují zdejší cukráři.   

„Mám velkou radost z toho, jak se od té doby, co jsme otevřeli naši àlacartovou restauraci v Trezoru, rozrůstá před očima náš malý tým čtyř kuchařů. Toto zimní menu jsem sestavoval společně s kuchařem Františkem, který se vrátil zpět ze zahraničí nabitý spoustou nápadů a inspirací a momentálně vede àlacartový tým,“ říká šéfkuchař Marek Fichtner a dodává:  „Nově jsme do naší nabídky přidali čerstvé humry, chuťově unikátní zimní tresku Skrei a périgordské černé lanýže.”

Vzhledem k omezené kapacitě kulinářského Trezoru je doporučeno včas si rezervovat místa na www.trezorspork.cz.

PŘEDKRMY A POLÉVKA

Ravioli | fourme d’Ambert|pancetta|dýně Hokaido|šalvěj|česnek

Foie gras & kumquaty|Grand Marnier omáčka|zázvor|granátové jablko|brioška

Tatarák z jelení svíčkové|perigordský zimní lanýž|rakytník|křepelčí vajíčko

Žlutá a červená baby řepa|cioggio|piniové oříšky|frisée|sýr Bastian z Krasolesí

Bramborový krém & smrže |zeleninové perly |chipsy

HLAVNÍ CHODY

Humr (za příplatek)|cognac omáčka|celebration brambory|fava fazole|pak choi|pórek| sépiová oplatka

Zimní treska „Skrei“|mandarinkový beurre blanc|šafránové linguini|artičoky

Jelen & čokoláda|jalovcová omáčka|aronie|pečený pastinák|topinambur| zkaramelizované kaštany

Mangalice & Perigordský zimní lanýž|tuřín|lanýžová kaše|romanesco

Celer v popelu|červené hrozno|tymiánová pěna|červené víno|makadamové ořechy

SÝRY A DEZERTY

Selekce sýrů z Bio Farmy Krasolesí|fíkové chutney|dýňové krekry|ořechy v medu

Pěna z krupicové kaše|royal gala jablko|bílé portské|skořice

Čokoládová fúze „Michel Cluizel“|nugát z Mangaro 55%|mousse z Arcango 85%|lanýže z Kayambe 36%

O restauraci Červený jelen

Restaurace Červený jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.

Restaurace Červený jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a à la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.

Kontakty:

Restaurace Červený jelen

Hybernská 1034/5, Praha 1

cervenyjelen@cervenyjelen.cz

www.cervenyjelen.cz

www.facebook.com/cervenyjelen

www.instagram.com/cerveny_jelen/

Čtěte dál …

Podzim v Alcronu ve velkém stylu

Trojice známých šéfkuchařů předvede to nejlepší ze svého umění Ikonická pražská restaurace Alcron se snaží svým hostům neustále přinášet nevšední gastronomické zážitky. Kromě skvělých pokrmů, prémiového servisu a stylového prostředí zde vždy můžete čekat něco navíc....

pokračovat ve čtení