Focacciový medvídek, kterého si zamilujete

Focacciový medvídek, kterého si zamilujete

Také rádi pečete i slané koláče? Vytvořte si tentokrát výtečného slaného medvídka Haribo. Uvidíte, že si tohoto focacciového medvídka zamilujete!

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 5 g čerstvého droždí
  • 75 ml vlažné vody
  • 1 špetka cukru
  • 125 g mouky (typ 550)
  • 3 polévková lžíce olivového oleje
  • 2 špetky soli
  • 2 rajčata
  • 1 hrst bazalkových listů
  • 1 stroužek česneku
  • 1 polévková lžíce strouhaného parmezánu
  • Sůl a pepř na dochucení
  • Forma na pečení ve tvaru Zlatí medvídci

POSTUP:

V míse smíchej droždí s vlažnou vodou a špetkou cukru, dokud se nerozpustí. Přidej mouku a nech těsto 10 minut přikryté odpočívat.

Poté přidej olivový olej a sůl a vše propracuj rukama do hladkého těsta. Těsto přikryj a nech ho na teplém místě cca 1 hodinu kynout.

Předehřej troubu na 220 °C na horním a spodním ohřevu. Vymaž formu tenkou vrstvou olivového oleje a vysyp trochou mořské soli. Znovu těsto dobře propracuj, dej ho do formy a dobře jej vtlač dovnitř. Nech těsto ještě jednou 10 minut kynout. Pak prsty vytlač do těsta malé prohlubně, pokapej povrch olivovým olejem a posyp jej mořskou solí. Zasuň formu do trouby a peč focacciového medvídka 25 minut.

Mezitím omyj rajčata, rozčtvrť je, odstraň zbytky stopek a zbytek rozkrájej na malé kousky. Omyj bazalku, vytřep ji dosucha a nahrubo ji natrhej. Oloupej stroužek česneku a rozdrť jej najemno. Vše smíchej s parmezánem a 2 polévkovými lžícemi olivového oleje v míse a okořeň solí a pepřem.

Vyjmi ještě teplého focacciového medvídka z formy a servíruj jej s rajčaty.

Čtěte dál …