Babiččina volba uvádí na trh bio novinku a univerzálního génia

Společnost GoodMills Česko, producent mouk Babiččina volba rozšiřuje své portfolio o dvě novinky: bio mouku a univerzální mouku pro každé pečení. Novinka s označením bio splňuje nároky ekologické produkce a zároveň má výborné pečící vlastnosti. Producent tak potvrzuje stávající trend popularity bio potravin, jejichž certifikáty zajišťují vysokou kvalitu a ekologický původ. Naprostou inovací je potom Babiččina volba Univerzální, která je univerzálním géniem pro každou kuchyni, protože kombinuje pekařské vlastnosti různých mouk.

Rostoucí zájem Čechů o kvalitní potraviny je podmíněn nejen větší informovaností o jejich původu a složení, ale také jejich zájmem o zdravý životní styl i životní prostředí. Vzestupnou tendenci nákupu potravin s bio certifikací potvrzují i data zveřejněná ministerstvem zemědělství. Češi v roce 2020 zaplatili za biopotraviny okolo 6 miliard korun, což je o 14 procent více než předešlý rok. Stávající trend potvrzuje i tradiční český výrobce mouk Babiččina volba.  Své portfolio produktů totiž rozšiřuje o Bio hladkou mouku pšeničnou, která je nejen kvalitně zpracována v souladu s pravidly ekologické produkce, ale má také dobré pečící vlastnosti. Výrobce tak jde naproti plánu ministerstva zemědělství, podle nějž by měla spotřeba biopotravin vzrůst v roce 2027 na 4 procenta celkové spotřeby potravin a nápojů.

Společnost GoodMills šla ještě dále a na trh také uvádí naprostou inovaci – mouku Babiččina volba Univerzální, která je univerzálním géniem pro každou kuchyni. Kombinuje pekařské vlastnosti různých mouk a je vhodná pro přípravu téměř každého receptu vyžadujícího mouku. Jevhodná na různá těsta, ale i na obalování nebo zahušťování. Díky optimální struktuře mouky, kvalitě lepku a škrobu má ideální pečící vlastnosti a dobře kyne.

„Mouky, které uvádíme na trh, jsou vyrobeny z vysoce kvalitních obilovin, jejichž původ lze stoprocentně zdokumentovat. Babiččina volba bio se vyrábí z obilí pěstovaného podle přísných pravidel bio produkce, která garantují, že 100 procent surovin je organického původu. Veškeré obilí je potom zpracováváno v sesterském bio mlýně, kam se běžná pšenice nedostane. Díky tomu můžeme zaručit opravdu vysokou kvalitu a čistotu produktu,“ říká David Truxa, ředitel společnosti GoodMills Česko a dodává: „Naše druhá novinka Babiččina volba Univerzální je naprostou revolucí na trhu. Po vlně specializovaných mouk na různá těsta jdeme dalším směrem a přinášíme univerzální řešení vhodné především pro ty, kteří hledají kvalitní mouku, kterou mohou používat téměř na jakékoli pečení.“

Josef Maršálek

Značka již druhým rokem spolupracuje s mistrem cukrářem Josefem Maršálkem, který mouky Babiččina volba používá ve své každodenní praxi i edukaci na kurzech pečení v Gourmet Academy.

„Kvalitní mouka je prakticky alfou a omegou jakéhokoliv domácího i profesionálního pečení. A pokud je vyrobená s nejvyšším možným ohledem vůči našemu životnímu prostředí, pak vždy bude mít mou podporu,“ říká Josef Maršálek, mistr cukrář a ambasador mouk Babiččina volba.

Nové mouky Babiččina volba jsou k dostání ve vybraných hypermarketech Albert.

Čtěte dál …

Zhoršená termoregulace, vyšší riziko vzniku zánětu močových cest či vzniku krevních sraženin, ale i vyšší výskyt nežádoucích účinků léků. Nesprávný pitný režim snižuje kvalitu života

Přestože se délka života stále prodlužuje, většina z nás by chtěla žít nejen dlouho, ale dlouho a ve zdraví. Dle údajů Světové zdravotnické organizace (WHO) si ovlivňujeme své zdraví až z 80 %. Proto zdravotní pojišťovna OZP přichází s motivačními a informačními...

pokračovat ve čtení

Designér Jan Plecháč představil cenu pro vítěze jubilejního ročníku prestižní barmanské soutěže Diageo Reserve World Class

Jubilejní 10. ročník nejprestižnější barmanské soutěže světa Diageo Reserve World Class míří do svého národního finále. Vítěz získá nejen možnost reprezentovat Českou republiku na celosvětovém klání v Šanghaji, ale také cenu vytvořenou již potřetí známým designérem...

pokračovat ve čtení